08:07 24.04.2022

ЄС досягнув попередньої угоди щодо закону про цифрові послуги, який зобов'язує онлайн-платформи боротися з "нелегальним контентом"

2 хв читати
ЄС досягнув попередньої угоди щодо закону про цифрові послуги, який зобов'язує онлайн-платформи боротися з "нелегальним контентом"

Рада ЄС повідомила в суботу, що було досягнуто попередньої угоди з Європарламентом щодо закону про цифрові послуги (DSA) з метою боротьби з "нелегальним контентом" та "захисту користувачів онлайн".

"Сьогодні було зроблено важливий крок: було досягнуто попередньої політичної угоди щодо закону про цифрові послуги між Радою та Європейським парламентом. (...) DSA є першим у світі законом у сфері регулювання цифрового простору", - йдеться в повідомленні.

Законопроєкт "спрямований на захист цифрового простору від поширення нелегального контенту та забезпечення захисту основних прав користувачів", пояснюється в комюніке, опублікованому в Брюсселі.

"Нові правила захистять користувачів онлайн, забезпечать свободу вираження та можливості для підприємств", - уточнила у твіттері голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зазначається, що DSA під загрозою санкцій зобов'яже великі цифрові платформи та пошукові системи онлайн боротися з "нелегальним контентом". Їхню кількість належить визначити. Європейські ЗМІ, що коментують DSA, зазначають, що може йтися про два десятки великих компаній.

Передбачається, що нові правила дозволять проводити постійний моніторинг, спрямований на зниження ризиків, пов'язаних із "поширенням нелегального контенту, несприятливим впливом на основні права; маніпулюванням послугами, що впливають на демократичні процеси та суспільну безпеку; несприятливим впливом на гендерне насильство; та серйозними наслідками для фізичного чи психічного здоров'я користувачів".

У контексті ситуації в Україні "додано нову статтю, яка представляє механізм кризового реагування", пояснюють у Брюсселі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київстар" призначив директоркою із корпоративних зв'язків Оленицьку

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА