17:39 18.03.2022

Кабмін поклав на "Укрпошту" безкоштовні перевезення майна українських підприємств за списком Мінекономіки

2 хв читати
Кабмін поклав на "Укрпошту" безкоштовні перевезення майна українських підприємств за списком Мінекономіки

Кабінет Міністрів України поклав на АТ "Укрпошта" здійснення безкоштовного перевезення майна вітчизняних підприємств, установ і організацій згідно з переліком, який формує Міністерство економіки й потім передає його до Міністерства інфраструктури.

Як зазначається в постанові Кабміну №305 від 17 березня 2022 року, "Укрпошта" також продовжить забезпечувати доставку пенсій і грошової допомоги громадянам (за наявності технічної можливості), здійснювати доставку ліків, гуманітарної допомоги, поштових відправлень і періодичних друкованих видань (за наявності технічної можливості).

Крім того, цією постановою Кабмін встановив, що використання усіх наявних автотранспортних засобів, які належать АТ "Укрпошта" або які залучає компанія на договірних засадах, здійснюється виключно для забезпечення її діяльності.

Документ, зокрема, обмежив примусове відчуження зброї, боєприпасів і бронежилетів, що перебувають на балансі "Укрпошти", а також залучення автотранспорту, який належить або перебуває в користуванні компанії на договірних засадах, до перевезення зброї, боєприпасів, мін та інших вибухонебезпечних вантажів.

Загалом Кабмін звільнив "Укрпошту" від обов'язку передання транспортних засобів і техніки військовим формуванням під час мобілізації.

Також Кабмін зобов'язав Міністерство оборони, адміністрації Державної прикордонної служби, військові адміністрації, військово-цивільні адміністрації, місцеві держадміністрації, територіальні центри комплектування і соціальної підтримки, а також інші органи державної влади й органи місцевого самоврядування сприяти виконанню "Укрпоштою" покладених на неї завдань (зокрема, видавати перепустки для пересування персоналу, задіяного в перевезеннях і сортуванні вантажів, під час дії комендантської години).

Водночас Кабмін зобов'язав мережі автозаправних комплексів, які провадять свою діяльність на території України, забезпечити заправку автотранспортних засобів, що належать або перебувають у користуванні "Укрпошти", поза чергою без обмежень за кількістю авто й об'ємом пального на підставі дозволу, виданого компанією.

У свою чергу "Укрпошта" зобов'язана затвердити перелік автотранспортних засобів і працівників, залучених до виконання визначених цією постановою завдань, і передати його Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, військовим і військово-цивільним адміністраціям.

Крім того, компанія має забезпечити наявність розпізнавальних табличок із логотипом "Укрпошта" на зовнішньому боці на автотранспортних засобах, залучених до виконання визначених цією постановою завдань.

При цьому на територіях, де тривають бойові дії, "Укрпошта" встановлює на перевезення тариф із коефіцієнтом не більше ніж 1,5.

Витрати компанії, здійснені на виконання цієї постанови, належать до результатів фінансово-господарської діяльності в межах обсягу коштів від зменшення ставки перерахування дивідендів до державного бюджету (з 80% до 30%).

У разі недостатності коштів фінансування таких заходів здійснюється з коштів резервного фонду державного бюджету (за окремим рішенням уряду).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА