16:42 29.11.2021

"Нова пошта" впроваджує роботів для сортування посилок

2 хв читати
"Нова пошта" впроваджує роботів для сортування посилок

"Нова пошта" до кінця року роботизує зони вантажних та дрібних відправлень ще на 10 своїх сортувальних центрах, на сьогодні роботи задіяні вже на 20 об'єктах, повідомила прес-служба групи компаній у понеділок.

У "Новій пошті" розповіли, що залежно від ваги посилки компанія використовує різні види роботів. Так, на зонах сортування дрібних відправлень (до 2 кг) використовується робот-train, що складається із двох секцій.

"Це власна розробка "Нової пошти" та виробника SBR, аналогів якій немає в Україні. Працівник викладає посилку на робота, який відвозить її до сканера і переміщає в бокс, який відповідає за певний географічний напрямок. Працюють роботи на спеціальній платформі з монорейкою, яка одночасно слугує їхньою зарядкою. Використання таких роботів дало змогу збільшити продуктивність сортування дрібних посилок удвічі. Наразі працюють 272 таких роботи", - зазначили в компанії.

Для сортування відправлень до 30 кг, як повідомляється, використовуються роботи-піруети української компанії Deus Robots.

"Таку назву вони отримали, тому що можуть обертатися навколо своєї осі. Зі стрічки вивантаження посилка потрапляє на робота. Далі він під'їжджає для сканування посилки і потім викладає її на роликовий конвеєр, з якого відправлення потрапляє безпосередньо в спеціальну сумку для доставки. Завдяки їхній спритності, такі роботи можуть працювати на різних ділянках сортування", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у "Новій пошті" додали, що компанія продовжує покращувати роботизацію вантажних терміналів. Так, у листопаді у Дніпрі відкрився термінал із повністю роботизованою зоною вантажних відправлень.

"50 робовізків, виробництва SBR, переміщують вантажі всередині терміналу із зони вивантаження до зони завантаження. Вони пересуваються магнітною стрічкою і можуть перевозити одночасно на собі до 300 кг і 1000 кг тягнути за собою. За добу такі робовізки здатні перевезти до 5 тис. вантажів, що підвищує продуктивність терміналу на 30%", - зазначили у НП.

Загалом компанія використовує на різних вантажних терміналах вже 180 роботів.

"При збільшенні обсягів відправлень у "Новій пошті" ми прагнемо залишатися найшвидшою доставкою в Україні та створити гнучку систему нарощування потужності сортування з використанням роботів. Роботизація сортувальних терміналів дає змогу збільшувати продуктивність без додаткових навантажень на співробітників. Крім того, автоматизуючи процеси, ми досягаємо більшої точності у сортуванні посилок, адже зменшення впливу людського чинника дає змогу уникнути можливих помилок", - наведено слова директора з розвитку компанії Олексія Тараненка.

Роботи вже працюють у депо Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Борисполя, Мелітополя, Покровська, Новомосковська, Старобільська, Коростеня, Стрия, Самбора, Ковеля, Стоянки. У планах компанії - створити повністю роботизований сортувальний центр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА