08:57 09.07.2021

Глава Мінцифри став координатором напряму розвитку Держслужби статистики

2 хв читати
Глава Мінцифри став координатором напряму розвитку Держслужби статистики

Віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров увійшов до групи з перепису населення у 2023 році й став координатором напряму розвитку Державної служби статистики (Держстат), повідомив він на 4-й конференції з питань реформ в Україні, що завершилася 8 липня у Вільнюсі.

"Починаємо розробляти дорожню карту цифровізації, щоб у режимі реального часу збирати дані. Восени зможемо презентувати і українцям, і європейському професійному співтовариству, що треба зробити для реформи", - сказав він.

"Упевнений, що і тут будуть досягнення - технологічні, інноваційні, і це поліпшить якість даних", - додав Федоров.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, який раніше курирував Держстат, пояснив, що у Мінцифри є необхідний апарат для такої роботи

"Упевнений, у 2023 році здійснимо якісно Всеукраїнський перепис", - наголосив він на конференції, коментуючи виступ координатора ООН із гуманітарних питань Оснат Лубрані, яка поскаржилася на тривалу паузу в переписі в Україні.

Представник ООН закликала Україну зробити перепис якомога більш інклюзивним, включивши і внутрішньо-переміщених осіб, і осіб без документів та громадянства. "Щоб ніхто не залишився неврахованим", - наголосила Лубрані.

За її словами, важливо також визначити соціально-економічні характеристики і географічний розподіл.

Вона нагадала, що останній перепис в Україні було проведено наприкінці 2001 року і тоді її населення становило понад 48 млн, а наразі оцінюється у 41,5-41,6 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА