16:58 02.07.2021

lifecell заявляє про невідповідність норм "ресурсного" законопроекту меморандуму про розвиток 4G-зв'язку

2 хв читати
lifecell заявляє про невідповідність норм "ресурсного" законопроекту меморандуму про розвиток 4G-зв'язку

Мобільний оператор lifecell заявляє про те, що "ресурсний" законопроект №5600 порушує зобов'язання, взяті на себе державою в момент підписання меморандуму про розвиток зв'язку 4G із українськими мобільними операторами.

"Вважаємо, що держава має дотримуватися своїх обіцянок, оскільки оператори свої виконують, активно розгортаючи покриття у всій Україні. Будь-які питання зміни підходів до розрахунку рентної плати за користування радіочастотним ресурсом (РЧР) можуть розглядатися лише в контексті розробки та впровадження методики розрахунку рентної плати за користування радіочастотним спектром, як це передбачено законом "Про електронні комунікації", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі lifecell.

На думку lifecell, внесення змін до Податкового кодексу, результатом яких є підвищення податкового навантаження на учасників галузі телекомунікацій, повністю суперечить меморандуму, підписаному між урядом України та операторами за участю президента України, де держава взяла на себе зобов'язання "забезпечення державної підтримки в частині прогнозованості та обмеження податкового регулювання".

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроект із поправками до Податкового кодексу та інших законів №5600 ("ресурсний" законопроект) про індексацію окремих податкових ставок і підвищення рентних платежів.

Законопроект у першому читанні підтримали 264 народних депутати за необхідних 226 голосів.

Законопроект, зокрема, пропонує встановити обмеження для великих платників податків на перенесення збитків минулих періодів, обмежити права великих платників податків на використання нагромаджених збитків минулих років, заборонити виїзд за межі країни керівникам підприємств із податковим боргом, скоротити граничні терміни реєстрації платниками ПДВ податкових накладних та термін на включення податкової накладної до складу податкового кредиту.

Раніше Спілка українських підприємців (СУП), Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) і Американська торговельна палата в Україні (AmCham) розкритикували цей законопроект і закликали народних депутатів відмовитися підтримувати його.

Міністерство цифрової трансформації України не підтримує індексацію рентної плати за РЧР.

Про невідповідність "ресурсного" законопроекту меморандуму про розвиток 4G-зв'язку заявив також оператор "Vodafone Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА