20:30 15.12.2020

Інтеграція України у Єдиний цифровий ринок ЄС приведе до зростання ВВП на 2,4-12,1%

2 хв читати
Інтеграція України у Єдиний цифровий ринок ЄС приведе до зростання ВВП на 2,4-12,1%

Поступове наближення регуляторного середовища та цифрового розвитку України до рівня Євросоюзу в рамках інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС вплине на продуктивність та економічне зростання країни, наголошується в повідомленні на сайті Міністерства цифрової трансформації у вівторок.

Дослідження "Інтеграція України у єдиний цифровий ринок ЄС: потенційні економічні переваги" виконано Центром аналізу міжнародної торгівлі Trade+ при Київській школі економіки та ГО "Український центр європейської політики" на замовлення Міністерства цифрової трансформації.

Результати дослідження містять експертні оцінки та реальні розрахунки потенційного прибутку для економіки країни від інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС.

Згідно з дослідженням, поступове наближення регуляторного середовища та цифрового розвитку України до рівня ЄС у рамках інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС вплине на двосторонню торгівлю: очікується зростання експорту товарів із України до ЄС на 11,8-17% ($2,4-3,4 млрд), послуг - на 7,6-12,2% ($302,5-485,5 млн).

Це також вплине на продуктивність та економічне зростання України: зростання ВВП України очікується на рівні 2,4-12,1% ($3,1-15,8 млрд), добробуту громадян - на 3,6-7,8%.

Очікується також зростання експорту товарів із ЄС до України на рівні 17,7-21,7% ($4,1-5 млрд), і послуг на 5,7-9,1% до ($191-305 млн).

Згідно з дослідженням, збільшення рівня цифровізації на 1% приведе до зростання ВВП України на 0,42%.

"Різні сценарії інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС демонструють, що розмір потенційних вигод залежатиме від масштабу регуляторних та цифрових трансформацій в Україні. Чим швидше та ефективніше ми реалізуємо необхідні перетворення, тим швидше зможемо реалізувати вигоди інтеграції у Єдиний цифровий ринок ЄС", - наголошує заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Згідно з дослідженням, основними економічними перевагами для України від інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС є: зниження трансакційних і торговельних витрат у торгівлі товарами та послугами між ЄС та Україною; зростання ефективності роботи бізнесу, продуктивності економіки та ВВП України; зростання добробуту громадян України та ЄС: кращий доступ та зниження цін на цифрові інноваційні товари та послуги, захист прав споживачів; розвиток інноваційних продуктів та послуг та цифрової інфраструктури.

Крім того, наближення законодавства та стандартів України до законодавства та стандартів ЄС зменшить регуляторні розбіжності між Україною та ЄС у цифровій сфері та прискорить цифровий розвиток України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА