13:24 14.09.2019

Упровадженню 5G в Україні передуватиме забезпечення повноцінного 3G і 4G за 1-2 роки та інтернету в усіх населених пунктах за 3 роки - віце-прем'єр

2 хв читати
Упровадженню 5G в Україні передуватиме забезпечення повноцінного 3G і 4G за 1-2 роки та інтернету в усіх населених пунктах за 3 роки - віце-прем'єр

Упровадження зв'язку стандарту 5G в Україні вже сьогодні нереалістичне й недоцільне, найпершою метою є завершення впровадження 3G і 4G у найближчі рік-два і забезпечення протягом 3 років інтернетом соціальної інфраструктури та всіх населених пунктів країни, заявив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Щоб прийти до питання 5G, треба багато полагодити того, що в нас зламане. Жодна людина в країні не розуміє, яке в нас реальне проникнення інтернету в регіони. Й ми дуже хочемо це відремонтувати в найближчі кілька місяців", - сказав він на 16-й конференції YES, організованій Фондом Віктора Пінчука в Києві в суботу.

"Наша мета в найближчі 3 роки, щоб 100% соціальної інфраструктури та 100% населених пунктів отримали доступ до швидкісного інтернету. Й ми хочемо на рівні закону закріпити мінімальну швидкість інтернету", - наголосив Федоров.

Він додав, що повноцінне впровадження 3G і 4G також потребує додаткового часу та зусиль, оскільки досі в Україні багато "білих" чи "чорних" плям без цього зв'язку.

"Сьогодні є домовленість з операторами: на форумі в Маріуполі (прем'єр анонсував його на 29 жовтня - ІФ) ми представимо план, як ми через рік або два зробимо так, щоб на кожній ділянці України " нас був класний 3G і 4G".

Віце-прем'єр додав, що аналогічний підхід використовується і в питанні інновацій, зокрема, необхідно ліквідувати ситуацію, коли доступ до окремих реєстрів перебуває в "невідомих людей".

"Якщо говорити реалістично, то давайте за ці три роки ми покажемо і компаніям, і світу, і українцям, що ми рухаємося і вирішуємо реальні проблеми: коли я їхатиму поїздом до Запоріжжя, в мене буде нормальний 4G, потім ми з вами поговоримо про 5G", - підсумував Федоров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА