12:49 02.04.2024

Італія хотіла б відігравати провідну роль у відновленні України - посол

2 хв читати
Італія хотіла б відігравати провідну роль у відновленні України - посол

Посол Італії в Україні П'єр Франческо Дзадзо заявив, що Італійська Республіка хотіла б відігравати ключову роль у відновленні України.

"Ми відкрили офіс Італійського агентства зі співробітництва в галузі розвитку (AICS) і хотіли б відігравати провідну роль у відновленні України. Ви, напевно, чули, що ми розпочали партнерство з Одесою. Зокрема, у сфері культурної спадщини ми прагнемо допомогти вам усунути шкоду, завдану в Одесі культурній спадщині, зокрема Спасо-Преображенському кафедральному собору. Ми готові підготувати для нього майстер-плани, оскільки це саме та сфера, де ми маємо сильну експертизу", - сказав посол в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також він додав, що 2025 року в Італії відбуватиметься конференція з відновлення України, нагадавши, що 2023 року в Римі вже була схожа конференція, у якій взяли участь 700 італійських компаній.

За словами дипломата, бізнес-клімат в Україні покращується, проте проблемою є затяжна війна.

"Крім того, важливим є те, що в минулому Україна вважалася небезпечним місцем для інвесторів через слабкість судової системи та корупцію. Ми бачимо, що бізнес-клімат покращується, але на сьогодні справжньою проблемою є затяжна війна. Однак в Україні є величезний потенціал", - зазначив Дзадзо.

Крім того, він висловив упевненість, що Італія може "зробити багато, щоб допомогти Україні дуже швидко інтегруватися в європейський ринок". Однак він зазначив, що Італія "слабка" в обсязі інвестицій.

"Італія завжди мала дуже сильну комерційну присутність, але вона слабка з точки зору обсягу інвестицій. На це є багато причин. В Італії, наприклад, є переважно малі та середні підприємства, і їм важко інвестувати. У нас немає економіки, заснованої на великому бізнесі", - пояснив він.

Крім цього, Дзадзо зазначив, що проблема для бізнесу - страхування від ризиків війни.

"Це складно. Потенційний інтерес величезний, але компанії обрали "вичікувальну" позицію. Вони чекають, коли закінчиться війна. Тому я впевнений, що італійські компанії відіграватимуть дуже важливу роль у майбутньому відновленні української економічної системи", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА