15:44 05.02.2024

У ЄС застерігають Ердогана: Путіну довіряти не можна

2 хв читати
У ЄС застерігають Ердогана: Путіну довіряти не можна

Напередодні майбутнього візиту президента Росії Володимира Путіна до Туреччини, який заплановано на 12 лютого, в Європейському Союзі застерегли турецького лідера, що Путіну довіряти не можна.

"Коли йдеться про поїздку Путіна до Туреччини, мені просто потрібно нагадати, що Путіна розшукує Міжнародний кримінальний суд, на нього є ордер на арешт. Він - той, хто уособлює жорстоку, нелюдську агресію проти України, проти європейської стабільності, проти світового порядку, заснованого на правилах. Тому ми сподіваємося, що наші турецькі партнери знають про це і що вони однаковою мірою усвідомлюють, що все, що виходило від Кремля з погляду ймовірних зусиль знайти мирне рішення, було повністю неправдивим, було абсолютно несерйозним, і з постійною ескалацією конфлікту, я думаю, що всі бачать у реальності, якого виду авторитет можуть мати будь-які зусилля або будь-які ініціативи російської сторони", - сказав представник зовнішньої дипломатичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу в Брюсселі в понеділок.

При цьому Стано констатував, що Європейський Союз вважає, що українська Формула миру є "кращою підставою для досягнення того, що потрібно Україні, а це справедливий мир, який поважає міжнародне право і суверенітет України". "Європейський Союз завжди підтримував будь-яку ініціативу, що заслуговує на довіру, яка привела б до справедливого миру. З нашої точки зору, з точки зору Європейського Союзу найкраща платформа для досягнення цього справедливого миру з дотриманням міжнародного права та поваги суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України - це українська Формула миру. Це було підтверджено триваючими дипломатичними зусиллями в міжнародних переговорах про це на рівні дипломатичних радників із питань зовсім нещодавно в Давосі, де брали участь близько 80 країн", - деталізував представник зовнішньої дипломатичної служби.

Як відомо, Туреччина не ратифікувала Римський статут, тому не зобов'язана заарештовувати Путіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА