18:43 30.01.2024

Єврокомісія вітає погодження країнами ЄС пропозиції щодо використання доходів від заморожених активів РФ

2 хв читати
Єврокомісія вітає погодження країнами ЄС пропозиції щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Єврокомісія (ЄК) вітає погодження країнами ЄС пропозиції щодо використання доходів від заморожених активів РФ, заявив офіційний представник ЄК Крістіан Віганд, пообіцявши, що буде розроблено механізм передачі цих коштів Києву.

"Ми вітаємо, що держави-члени дійшли принципової домовленості щодо цієї пропозиції. Це важливо. І наступний крок - це офіційне затвердження (Радою ЄС - ІФ-У)", - сказав прессекретар на брифінгу в Брюсселі у вівторок.

Він додав, що тепер це питання перебуває в компетенції бельгійського головування Ради ЄС, і припустив, що рішення ухвалять за письмовою процедурою.

Віганд пояснив, що мета цієї пропозиції на цій стадії - у тому, щоб зберегти надзвичайні доходи від заморожених активів російського Центробанку, а "кінцева мета - використати ці доходи для України".

"Комісія і високий представник (ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель - ІФ-У) підготують наступний етап якнайшвидше", - повідомив представник ЄК.

Водночас керівник служби офіційних представників Єврокомісії Ерік Мамер уточнив, що для пропозиції щодо такого механізму "на сьогодні немає спеціального графіка, але ми хочемо це зробити якомога швидше".

Напередодні Комітет постійних представників (Coreper) країн ЄС схвалив пропозицію Єврокомісії використовувати доходи від заморожених активів РФ для допомоги Україні.

"Постпреди ЄС по суті погодили пропозицію щодо використання непередбачуваного прибутку від заблокованих активів для підтримки відновлення України", - йшлося в повідомленні бельгійського головування Ради ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА