19:41 28.01.2024

ФРН також призупиняє виділення коштів у фонд БАПОР

2 хв читати

Німеччина оголосила в неділю про тимчасове припинення фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР) через повідомлення про те, що деякі члени агентства причетні до нападу ХАМАС на Ізраїль.

"До кінця розслідування Німеччина в координації з іншими країнами-донорами призупиняє виділення нових коштів до фонду БАПОР у Газі", - ідеться в повідомленні, поширеному зовнішньополітичним відомством Німеччини в соцмережі Х.

Водночас у німецькому МЗС зазначили, що "країна продовжить надання гуманітарної допомоги каналами Червоного Хреста і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)".

У Парижі зі свого боку заявили, що, хоча "Франція і не планувала нових платежів до фонду БАПОР у першому півріччі 2024 року, про те, які дії вживати, коли настане час, вона вирішить спільно з ООН і основними донорами".

"Інформація про причетність співробітників БАПОР до атаки 7 жовтня має винятково серйозний характер. Вона підтверджує гостру необхідність вжиття швидких і рішучих заходів для того, щоб агентство зосередилося на виконанні мандата в дусі, позбавленому закликів до ненависті або насильства. Ми очікуємо, що розпочате розслідування проллє світло на те, що сталося, і супроводжуватиметься конкретними заходами, які буде швидко реалізовано", - йдеться в повідомленні МЗС Франції.

У БАПОР раніше заявили, що почали розслідування щодо кількох співробітників після того, як ізраїльська сторона звинуватила їх у причетності до атаки на Ізраїль 7 жовтня. За словами генерального комісара БАПОР Філіпа Ладзаріні, підозрюваних у причетності до нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня вже звільнено.

Раніше низка країн, зокрема Австралія, Велика Британія, Італія, Канада, Нідерланди, Фінляндія, оголосили про призупинення або замороження виділення коштів у фонд БАПОР.

7 жовтня 2023 року угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС у Секторі Гази.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА