12:24 06.12.2023

Регламентний комітет рекомендує ВР визначитися шляхом голосування щодо кандидатури нардепа Юрчишина на посаду голови комітету з питань свободи слова

2 хв читати
Регламентний комітет рекомендує ВР визначитися шляхом голосування щодо кандидатури нардепа Юрчишина на посаду голови комітету з питань свободи слова

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендує парламенту визначитися шляхом голосування на пленарному засіданні з питання про призначення народного депутата Ярослава Юрчишина (фракція "Голос") на посаду голови комітету з питань свободи слова.

Відповідне рішення підтримали шість членів комітету з дев'яти присутніх на його засіданні в середу, повідомив перший заступник голови регламентного комітету Сергій Євтушок (фракція "Батьківщина").

"Є рішення: комітет з питань Регламенту рекомендував на розсуд Верховної Ради розглянути питання про призначення Ярослава Юрчишина на посаду голови комітету з питань свободи слова. Проголосували: шестеро "за", троє утрималися. Сьогодні (6 грудня - ІФ-У) о 9:30 було засідання комітету", - сказав Євтушок у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він зазначив, що на засіданні комітету не знайшла підтримки пропозиція включити до порядку денного проєкт постанови №10306 від фракції "Європейська солідарність" щодо висунення на цю посаду депутата Ростислава Павленка.

"Порядок денний був сформований саме так: коли пропозицію вніс на голосування голова комітету, члени комітету не підтримали цей проєкт постанови. Його підтримали тільки я і Синютка (член фракції "Європейська солідарність" Олег Синютка - ІФ-У)", - уточнив Євтушок.

Раніше, 29 листопада, голова фракції "Голос" Олександра Устінова внесла до Верховної Ради проєкт постанови №10296, яким запропонувала призначити Юрчишина на посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова. Пізніше фракція "Європейська солідарність" висунула на цю посаду Павленка.

Як повідомлялося, 20 вересня Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича (група "Платформа за життя та мир") з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова.

Печерський райсуд Києва 15 вересня обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Депутата обвинувачують у державній зраді. Його взяли під варту безпосередньо в залі суду.

Нестор Шуфрич - народний депутат кількох скликань Верховної Ради України (починаючи з третього), зокрема від політсил Партія регіонів (2012 рік) й "Опозиційний блок" (2014 рік). 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання ВР від нині забороненої судом партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) під номером 7 у списку як член партії. Був членом однойменної фракції (до її офіційної ліквідації в парламенті, після чого увійшов у депутатську групу "Платформа за життя та мир", що складається з членів колишньої "ОПЗЖ").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА