12:03 06.12.2023

Регламентний комітет рекомендував ВР достроково припинити повноваження нардепів Шпенова та Єфімова

2 хв читати
Регламентний комітет рекомендував ВР достроково припинити повноваження нардепів Шпенова та Єфімова

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендує парламенту достроково припинити повноваження народних депутатів Максима Єфімова (група "Відновлення України") і Дмитра Шпенова (позафракційний).

Члени комітету одноголосно (усі дев'ять присутніх проголосували "за") схвалили відповідні проєкти постанов №10317 та №10318 на засіданні в середу, повідомив перший заступник голови регламентного комітету Сергій Євтушок (фракція "Батьківщина").

"На порядку денному були питання про складання повноважень Шпеновим і Єфімовим. Ми проголосували одноголосно", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Наразі у Верховній Раді пропонують достроково припинити повноваження народних депутатів Єфімова і Шпенова. Відповідні проєкти постанов №10317, №10318 зареєстрував народний депутат Сергій Кальченко (фракція "Слуга народу").

Як повідомлялося, 1 грудня Єфімов оголосив про намір скласти мандат, а 4 грудня голова ВР Руслан Стефанчук поінформував, що до парламенту надійшла заява від Шпенова про дострокове припинення повноважень.

Максим Єфімов - народний депутат України восьмого і дев'ятого скликань Верховної Ради України. Уперше був обраний до парламенту 2014 року в окрузі №48 (місто Краматорськ, Донецька область) як самовисуванець. У 2019 році був обраний до ВР як безпартійний самовисуванець за цим самим округом. З 6 грудня 2019 року став членом депутатської групи "Довіра", а до того був позафракційним.

На засіданні 22 травня 2022 року у ВР було створено нову депутатську групу "Відновлення України", до якої увійшла частина нардепів від колишньої фракції "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) і вихідці з групи "Довіра". До "Відновлення України" увійшли 17 депутатів на чолі з двома співголовами - Ігорем Абрамовичем і Максимом Єфімовим.

Дмитро Шпенов - народний депутат кількох скликань Верховної Ради. У 2007-2012 роках був нардепом від Партії регіонів. У 2012-му Шпенова обрали за одномандатним виборчим округом №37 (Дніпропетровська область). До ВР восьмого скликання він пройшов як безпартійний самовисуванець за тим самим округом, був членом фракції "Опозиційний блок".

У 2019 році був обраний до ВР дев'ятого скликання як безпартійний самовисуванець за 37 округом. Позафракційний. Член Центральної контрольно-ревізійної комісії партії "Опозиційний блок". Член Комітету з правової політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА