11:48 28.11.2023

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Європарламентом і Верховною Радою – Мецола

2 хв читати
Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Європарламентом і Верховною Радою – Мецола

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола і голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписали у вівторок, 28 листопада, оновлений Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським парламентом.

"Кілька хвилин тому ми підписали оновлений Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки парламентської демократії між нашими двома парламентами. Це важливий і символічний крок у подальшому зміцненні наших давніх відносин. Це також практичний спосіб, яким ми, Європейський парламент, можемо допомогти Україні підготуватися до вступу в ЄС. Це партнерство буде ще більше зміцнене нашим рішенням про заснування постійної присутності Європейського парламенту в Києві", - сказала Мецола на спільній пресконференції з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Брюсселі у вівторок.

Президентка Європейського парламенту наголосила, що підписанням оновленого меморандуму "ми зміцнюємо наші парламентські зв'язки".

Мецола також наголосила на важливості необхідності продовжувати надавати підтримку Україні, військову підтримку, зокрема через European Peace Facility (EPF), а також із боку держав-членів на двосторонній основі.

"По-друге, наша позиція зрозуміла. Ми маємо якнайшвидше домовитися про новий фонд для України в 50 мільярдів доларів", - сказала вона.

Крім того, Мецола наголосила на "величезних зусиллях" України, зокрема Верховної Ради, для вирішення всіх завдань щодо відкриття переговорів про вступ до ЄС.

"Як парламент ми сподіваємося й очікуємо позитивного рішення Європейської ради в грудні цього року. Насамкінець, наше послання таке: Європейський парламент продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - запевнила вона.

Раніше Euractiv повідомляв, що Європейський парламент має намір відкрити офіс у Києві на прохання президента України Володимира Зеленського.

За словами голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, на основі меморандуму буде розроблено план його імплементації.

"Сьогодні ми підписали дуже важливий меморандум, який окреслив основні межі нашої співпраці. І на основі цього меморандуму ми розробимо план його реалізації", - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що співпраця між парламентами з кожним роком зміцнюватиметься. Стефанчук висловив сподівання, що українська сторона в цій співпраці, можливо, виступатиме вже в новій якості "асоційованого члена Євросоюзу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА