07:07 25.11.2023

Байден: Сьогоднішнє звільнення заручників лише початок процесу, завтра очікується продовження

2 хв читати
Байден: Сьогоднішнє звільнення заручників лише початок процесу, завтра очікується продовження

Президент США Джо Байден назвав звільнення заручників між Ізраїлем і ХАМАС лише "початком процесу" і очікує продовження, передає The Guardian.

"Це лише початок, але поки що все йде добре", - наголосив Байден.

За словами президента США, від ранку, 24 листопада, згідно з угодою, "досягнутою в результаті широкої дипломатії США", бойові дії буде припинено на чотири дні, щоб дати перепочинок для звільнення понад 50 заручників.

Він додав, що неодноразово розмовляв з еміром Катару, президентом Єгипту Сісі та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу "для підтвердження елементів взаємодії".

"Сьогоднішній день став результатом напруженої роботи і тижнів особистої участі", - сказав Байден, додавши, що він і його команда працювали "цілодобово", щоб домогтися звільнення заручників із моменту їхнього першого захоплення.

Американський лідер зазначив, що всі звільнені пройшли через "жахливе" випробування і що це "початок довгого шляху до одужання".

"Ми очікуємо, що завтра будуть звільнені ще заручники. І ще більше післязавтра і ще більше післязавтра. У найближчі кілька днів ми очікуємо, що десятки заручників будуть повернуті своїм сім'ям", - заявив він.

Байден також додав, що "не зупиниться" доти, доки всі заручники, які залишилися в Секторі Гази, не будуть повернуті додому.

Як повідомлялося, режим припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС почав діяти з 07:00 у п'ятницю, повідомляє агентство Al Arabiya.

Раніше повідомлялося, що ХАМАС звільнить 50 жінок і дітей із 237 заручників, які перебувають у Секторі Гази. Зі свого боку, Ізраїль випустить із в'язниць 150 палестинських ув'язнених, також жінок і неповнолітніх. Ув'язнених випустять на свободу лише після того, як ізраїльські заручники дістануться території країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА