12:44 08.11.2023

Бельгія працюватиме над просуванням членства України в Євросоюзі під час свого головування в ЄС у 2024 році - Кулеба

2 хв читати
Бельгія працюватиме над просуванням членства України в Євросоюзі під час свого головування в ЄС у 2024 році - Кулеба

Бельгія працюватиме над просуванням членства України в Євросоюзі під час свого головування в ЄС у 2024 році, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів із міністром закордонних справ Бельгії Аджею Лябіб у Брюсселі.

"Я почув чіткий сигнал, що Бельгія розуміє історичну місію та відповідальність у контексті цього головування, під час якого будуть ухвалені важливі рішення та закладатимуться основи майбутнього приєднання України до Євросоюзу", - наводить слова Кулеби пресслужба МЗС України.

Він також наголосив на лідерській ролі Бельгії у сфері запровадження механізму використання податку на прибуток від заморожених російських активів задля відновлення України.

"Нам потрібна ширша законодавча база в межах ЄС, щоб згадана практика була поширена на інші європейські країни. Росія має заплатити за шкоду й руйнування, яких вона завдала Україні", - зазначив міністр.

Крім того, він подякував своїй бельгійській колезі за готовність надати нову партію генераторів та мобільних систем опалення для допомоги українцям під час зимового періоду.

Глави дипломатій окремо обговорили подальші кроки щодо втілення Формули миру президента Володимира Зеленського. Міністри також обговорили співпрацю між Україною та Бельгією в галузі культури.

Лябіб зі свого боку наголосила, що з перших днів повномасштабної агресії РФ проти України Бельгія надала прихисток тисячам українських громадян, а також значну фінансову, військову та гуманітарну підтримку.

"Ми продовжуємо підтримувати Україну. Нещодавно ми створили новий фонд для допомоги Україні розміром EUR1,7 млрд. Кошти будуть спрямовані на військові потреби та втілення гуманітарних проєктів", - сказала глава МЗС Бельгії.

За словами Кулеби, під час візиту до Брюсселя він отримав чіткий сигнал від європейських партнерів про беззастережну підтримку України. "Що би не відбувалося у світі, підтримка України буде пріоритетом. Разом з партнерами ми залишаємося сфокусованими на перемозі України", – зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА