15:39 26.10.2023

Орбан у Брюсселі розповів, що зустрічався з Путіним, щоб просувати свою "мирну стратегію"

2 хв читати
Орбан у Брюсселі розповів, що зустрічався з Путіним, щоб просувати свою "мирну стратегію"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів журналістам, що спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним, тому що повинен тримати "відкриті канали зв'язку з росіянами", щоб просувати стратегію миру.

"Росія та Угорщина мають спільного сусіда, якого називають Україна, і в нас є мирна стратегія, тому ми хотіли би зберегти відкритими комунікаційні канали", - сказав він у четвер у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас журналісти продовжували запитувати Орбана про цю зустріч, на що угорський прем'єр сказав, що "у вас є військова стратегія, в Угорщини - мирна стратегія". "Ми хотіли б зробити все, щоб був мир, тому ми тримаємо відкритими всі лінії зв'язку для росіян, інакше не буде жодних шансів на мир. Це стратегія, тому ми пишаємося нею, ми пишаємося, що робимо це. Ми - єдині, хто говорить від імені й на користь миру, що було б в інтересах усіх у Європі", - сказав він.

Орбана також запитали про те, чи підтримує він припинення вогню (попереднє запитання стосувалося війни між Ізраїлем і ХАМАСом, тож, скоріш за все, і це запитання стосувалося його позиції щодо припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом), Орбан сказав: "Українсько-російське припинення вогню? Так".

На запитання про те, коли Угорщина припинить блокування виділення чергового траншу для України з Європейського фонду миру, прем'єр-міністр повідомив, що в Будапешті чекають на приїзд української делегації для переговорів із цього питання. "Ми відкриті й готові до угоди", - запевнив Орбан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА