07:52 30.12.2022

ЗС України можуть опинитися на території РФ, якщо це знадобиться для захисту України - Данілов

2 хв читати
ЗС України можуть опинитися на території РФ, якщо це знадобиться для захисту України - Данілов

Збройні сили України можуть опинитися на території Росії, якщо це знадобиться для захисту України, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Якщо для захисту нашої країни потрібно буде опинитися там, де ми вважаємо за необхідне, ми там будемо. І ні в кого питати не будемо. І всі ці розмови, що не треба когось там дратувати, це нісенітниця", - заявив Данілов у інтерв'ю Kyiv Post, відповідаючи на запитання: чи може українська армія опинитися на території Росії для захисту України.

Він також зазначив, що Україна реагуватиме у разі, якщо військові дії розпочнуться з боку Білорусі.

"Білорусь окупована РФ. Російські військові поводяться там, як у себе вдома. Коли буде прийнято рішення, не дай Боже, що білоруси розпочинають військові дії, тоді ми реагуватимемо", - сказав він, додавши, що поки жодного випадку участі білорусів у війні проти України виявлено не було.

Водночас, за словами Данілова, Росія може продовжити свій тиск на Олександра Лукашенка, якого у США та ЄС не визнають законно обраним президентом Білорусі з метою вступу Білорусі у війну проти України.

"Дії демонструють, що наразі остаточної домовленості немає. Але це не означає, що Путін не намагатиметься надалі тиснути на Лукашенка. Адже це не перша спроба Путіна залучити Лукашенка, як суб'єкта, в цю "криваву м'ясорубку", яку РФ почала. 24 лютого", - сказав секретар РНБО.

"Ще раз наголошую, що Лукашенко розуміє, якщо він це зробить, то тоді йому потрібно буде ставити крапку на житті найближчим часом. Ніхто у світі, в Україні, Білорусі йому цього не пробачить", - резюмував він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА