11:06 24.11.2022

ВР має намір на найближчому пленарному засіданні ухвалити в другому читанні законопроєкт про конкурсний відбір для суддів КС - Стефанчук

1 хв читати
ВР має намір на найближчому пленарному засіданні ухвалити в другому читанні законопроєкт про конкурсний відбір для суддів КС - Стефанчук

Верховна Рада планує невідкладно доопрацювати законопроєкт № 7662 щодо процедури конкурсного відбору суддів Конституційного Суду (КС) для його ухвалення його в другому читанні на найближчому пленарному засіданні, повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

"Венеціанська комісія оприлюднила довгоочікуваний "дороговказ", у якому, зокрема, акцентувала на аспектах незалежності та неупередженості Дорадчої групи експертів. А тому невідкладно доопрацьовуємо законопроєкт № 7662 для його схвалення під час найближчого пленарного засідання", - наводить слова спікера пресслужба Верховної Ради.

Стефанчук нагадав, що разом зі статусом кандидата на членство в ЄС Україна отримала для виконання сім вимог Європейської комісії, одна з яких стосується відбору суддів до Конституційного Суду на основі їхньої доброчесності та професійних навичок.

Як повідомлялося, Венеціанська комісія надала терміновий висновок щодо законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах" (№7662). Комісія рекомендувала парламенту ухвалити законопроєкт №7662 одночасно із законопроєктом "Про конституційну процедуру" (№4533), який комісія позитивно оцінила ще в березні 2021 року.

6 вересня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7662, який пропонує передбачити процедуру конкурсного відбору суддів Конституційного Суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА