18:38 28.09.2022

Єврокомісія пропонує внести до санкційного листа посібників проведення псевдореферендумів, високих чинів Міноборони РФ та інших

2 хв читати
Єврокомісія пропонує внести до санкційного листа посібників проведення псевдореферендумів, високих чинів Міноборони РФ та інших

Європейська комісія пропонує у восьмому пакеті санкцій для Росії через нову ескалацію війни в Україні розширити список осіб, до яких увійдуть високі посадові чини Міноборони РФ, причетні до проведення псевдореферендумів, олігархи та пропагандисти.

Про це в середу в Брюсселі повідомив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

"ЄС не визнає цих псевдореферендумів, які є порушенням міжнародного права. Ми продовжуємо підтримувати Україну. Ми розширюємо список осіб та компаній – реагуючи на останню ескалацію, ми пропонуємо вжити додаткових обмежувальних заходів для тих, хто підтримує, спрощує чи отримує вигоди від вторгнення в Україну", - описав він список.

За словами Борреля, до списків увійдуть ті, хто "причетний до російської окупації та незаконної анексії території України". "Ми пропонуємо внести проксі російської влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, росіян, які причетні до організації псевдореферендумів у цих чотирьох окупованих територіях України", - анонсував він.

Єврокомісія також пропонує внести до списку високопосадовців із російського оборонного відомства, а також тих, хто підтримує російські збройні сили, надаючи обладнання та зброю, зокрема ракети, винищувачі та обладнання цим 300 тисячам солдатів.

"Третє – ми продовжуємо переслідувати російських гравців, які поширюють дезінформацію про війну, особливо тих, хто поширює брехливу інформацію та вносить пожертвування до фондів в окупованих районах. У фінансовій категорії уже багато було зроблено, але ми додамо ще інші ключові постаті, серед яких не лише росіяни, а й ті, що беруть участь в обході санкцій", - додав високий представник.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що ЄК "запроваджує нову категорію списку осіб, які оминають наші санкції". "Наприклад, якщо вони купують товари у ЄС, привозять їх до третіх країн і потім до Росії. Це є обхід наших санкцій, і цих осіб може бути внесено до списків", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА