18:20 27.09.2022

Зеленський главі МЗС Франції: Ми очікуємо чітких санкцій у 8-му пакеті проти РФ за псевдореферендуми, які вона проводить на тимчасово окупованих територіях України

2 хв читати
Зеленський главі МЗС Франції: Ми очікуємо чітких санкцій у 8-му пакеті проти РФ за псевдореферендуми, які вона проводить на тимчасово окупованих територіях України

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в Києві з міністром з питань Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонною заявив, що очікує чітких санкцій у восьмому санкційному пакеті проти агресії РФ за псевдореферендуми, які вона проводить на тимчасово окупованих територіях.

"Щодо псевдореферендумів, які проводить РФ під дулами зброї. І реакція на це повинна бути не на словах. Ми очікуємо як чітких санкцій у восьмому санкційному пакеті проти агресії РФ, так і окремих сигналів - що буде, якщо РФ визнає ці псевдореферендуми, а також що країни НАТО повинні зробити й показати всьому світу, що вони гарантують безпеку будь-якій державі на європейському континенті", - заявив Зеленський.

Глава держави подякував Катрін Колонні за візит в Україну.

"Дякую за візит, за підтримку нашої держави, незалежності та територіальної цілісності України. Окремо хочу подякувати за те, що допомагаєте нашій армії. Окремо Бриджіт Макрон (першій леді Франції – ІФ-У) за гуманітарну підтримку. Вони зустрічалися на полях Генасамблеї з першою леді України", - сказав президент.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський під час зустрічі з Колонною наголосив на важливості посилення оборонної підтримки України.

"Для нас це сьогодні пріоритет. Поступ у відновленні нашої територіальної цілісності без сучасного озброєння неможливий. Тому я хочу окремо подякувати французькому уряду за ту допомогу, яка була всі ці місяці", – зазначив глава держави.

Він також відзначив лідерство Франції у питанні надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу і висловив переконання, що Україна продовжить прогрес на цьому шляху.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА