14:54 15.07.2022

Орбан має закликати не до скасування санкцій проти РФ, а до нарощування ефективних кроків щодо стримування російської агресивної політики - МЗС

2 хв читати
Орбан має закликати не до скасування санкцій проти РФ, а до нарощування ефективних кроків щодо стримування російської агресивної політики - МЗС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має закликати не до скасування санкцій проти РФ, а до нарощування ефективних кроків щодо стримування російської агресивної політики, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Прем'єр-міністр Угорщини має закликати не до скасування санкцій проти Росії у той час, коли російська армія холоднокровно вбиває українських дітей у Вінниці, Харкові, Миколаєві та інших містах, а навпаки – до нарощування ефективних кроків щодо стримування російської агресивної політики. Важливо дивитися в очі: за початок та продовження війни несе відповідальність виключно Росія. І лише змусивши її до миру завдяки спільним зусиллям та єдності, можна гарантувати, що і Україна, і Угорщина, і Європа загалом повернуться до нормального життя", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він наголосив, що в Україні не згодні з твердженням про неефективність міжнародних санкцій проти РФ.

"Нагадаю, що їх було запроваджено у відповідь на розпочату Росією повномасштабну війну проти нашої держави, яка вже забрала десятки тисяч життів українців, залишила в руїнах сотні тисяч об'єктів критичної інфраструктури та змусила мільйони людей залишити свої домівки", - зазначив речник українського МЗС.

Він заявив, що санкції допомагають притягнути державу-агресора до відповідальності за її злочини, а також послабити її здатність до подальшого ведення війни.

"Убивають європейську економіку не санкції, а гібридна війна Росії. У Кремлі створили газову кризу в Європі, щоб підірвати добробут у європейських країнах. У цьому контексті ми закликаємо партнерів до якнайшвидшого прийняття сьомого пакета санкцій ЄС проти Росії, усунення лазівок для обходу санкційного режиму, а також подальшого нарощування обсягів постачання важкого озброєння для української армії", - додав Ніколенко.

Раніше Орбан заявив, що санкціями проти Росії "європейська економіка вистрілила собі в легені, і вона задихається". Він зазначив, що "санкції не допомагають Україні, проте шкідливі для європейської економіки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА