14:15 23.05.2022

У "Євросолідарності" назвали заяви Медведчука на адресу Порошенка інформаційною диверсією

2 хв читати
У "Євросолідарності" назвали заяви Медведчука на адресу Порошенка інформаційною диверсією

Усі заяви підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука на адресу п'ятого президента України Петра Порошенка є інформаційною диверсією в інтересах Росії, заявили в партії "Європейська солідарність".

"Медведчук, який рятує свою шкуру від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий "заявляти" будь-що про будь-кого. Це далеко не перші "сенсаційні" покази проти Порошенка, їх уже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти. Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх із суфлера. "Оплатою" за ці "свідчення" було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну", - зазначено в заяві, яку оприлюднила пресслужба партії.

У "Євросолідарності" висловили жаль, що Служба безпеки України в умовах війни "не розслідує справи про очевидну колаборацію з ворогом деяких генералів СБУ та депутатів Верховної Ради, а монтує яскраві політично мотивовані ролики із "псевдосвідченнями" Медведчука".

"І тому справа не в Медведчуку та його "показах", а в тому, що окремі представники влади, наприклад Баканов і Татаров, у надзвичайно складний момент на фронті вдаються до відверто шкідницьких дій – порушують принцип внутрішньополітичної єдності", - наголосили в партії.

У "Євросолідарності" наполягають на тому, що публічна дискусія між владою та опозицією може повернутися на порядок денний не раніше ніж завершиться війна. До того часу всі сторони мають спільно працювати на перемогу.

"У нас є відповіді на всі питання. Тоді як у влади точно немає відповідей на питання, які є в суспільства. Як могло статися так, що державний зрадник Медведчук став для влади джерелом достовірної інформації, рівно як ведучі його каналів – учасниками патріотичного телемарафону; чому з його соратників із колишньої "ОПЗЖ" влада формує лояльну до себе парламентську групу замість розслідування; і чому окремі діючі депутати з провладних груп і зі "Слуги народу" прямо колаборують із ворогом?", - звернулися в партії.

"Європейська солідарність" ще раз закликає владу зберігати внутрішню єдність як запоруку перемоги, і сподіваємось, що нас почують. Ворог не Порошенко, ворог – Путін. Війна ясно показала, хто є хто: хто боровся і бореться за Україну, а хто хоче повторення вічних історичних сценаріїв розколу України зсередини. Ми – державники й переконані: спроби розпалити в Україні внутрішній конфлікт грають лише на руку Москві. Сьогодні наше спільне завдання – зберегти Україну і звільнити українську землю від нашого споконвічного ворога – Росії", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, СБУ в понеділок оприлюднила свідчення Медведчука про причетність Порошенка до справ про виведення з держвласності нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" та закупівлю вугілля у "ЛНР/ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА