07:31 07.05.2022

Глава Міноборони Японії заявив, що жорстка реакція на дії Росії щодо України є важливою для стримування Китаю

2 хв читати
Глава Міноборони Японії заявив, що жорстка реакція на дії Росії щодо України є важливою для стримування Китаю

Позиція у світі, стосовно дій Росії в Україні, має вирішальне значення для стримування Китаю в його політиці щодо Тайваню або в Південно-Китайському морі, заявив міністр оборони Японії Нобуо Кісі.

"Китай уважно спостерігає за поточною ситуацією(...) в Україні, і він приділяє особливо пильну увагу тому, яку реакцію це викликає у міжнародної спільноти", - сказав Кісі в інтерв'ю The Washington Post.

Він зазначив, що заходи у відповідь на політику Москви дуже впливають на Пекін і його "дії в азіатському регіоні в майбутньому".

"Якщо міжнародна спільнота якимось чином ігноруватиме або потуратиме діям Росії в Україні, це може дати невірний сигнал про те, що подібна політика може бути терпимою в інших частинах світу, включно з Індо-Тихоокеанським регіоном", - сказав японський міністр.

Видання зазначає, що Токіо, яке історично уникало втягування в конфлікти за межами Азії, приєдналося до санкцій США та Євросоюзу проти Росії, Японія поставила українцям безпілотники, бронежилети та гуманітарну допомогу. Кісі заявив, що "посильна підтримка України продовжуватиметься".

У відповідь на запитання, чому Японія не займала таку саму жорстку позицію щодо Росії у 2014 році у зв'язку щодо Криму, Кісі сказав, що світ "змінився з моменту анексії".

"Минулого разу реакція міжнародної спільноти була не такою єдиною, як цього разу", - заявив він.

The Washington Post пише, що "американські чиновники побоювалися, що зв'язки між Росією і Китаєм, що зростають, можуть послабити зусилля, спрямовані на посилення економічних і військових витрат РФ. Але вони визнають, що допоки Пекін не допомагав Росії, ні у військовому, ні в економічному плані.

"Наразі ми не бачимо значної підтримки військових дій Росії з боку Китаю", - заявив Блінкен Комітету з міжнародних відносин Сенату минулого місяця.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА