20:11 16.01.2022

Порошенко обвинувачує Зеленського та Коломойського в організації і замовленні кримінальної справи проти нього

2 хв читати

П'ятий президент України (2014-19), лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат Петро Порошенко вважає, що за кримінальною справою проти нього стоять президент України Володимир Зеленський і бізнесмен Ігор Коломойський.

"За моєю інформацією архітектором моєї справи є пан Зеленський, який дає вказівки та який організовує та несе за це відповідальність, замовником виступає пан Коломойський. Я це стверджую авторитетно: як помста за "Приватбанк", як помста за всі ці речі", - сказав Порошенко на пресконференції у неділю в Варшаві.

"І прошу звернути увагу… що проти… Коломойського, незважаючи на обґрунтовану підозру в крадіжці понад $10 млн, виведення коштів, відмивання грошей… на шахрайство та інше Коломойський у нас без підозри… без санкцій. Коломойський у нас дуже активно разом із Зеленським заробляє", – додав політик.

За словами народного депутата, доказом його слів є документи, оприлюднені "Pandora Papers". "І це лише перша серія", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, 20 грудня Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто воно було надіслано за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Порошенко, який перебуває у відрядженні в ЄС, 6 січня заявив, що повернеться до України 17 січня. Того ж дня Печерський райсуд Києва розглянув клопотання прокурора та ухвалив рішення про арешт майна Порошенка, яке, згідно з державними реєстрами, належить йому на праві власності, зокрема це об'єкти нерухомості, корпоративні права тощо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА