12:28 17.12.2021

Представництво президента України в Криму активізує діяльність із реінтеграції та деокупації українського півострова - Кориневич

2 хв читати
Представництво президента України в Криму активізує діяльність із реінтеграції та деокупації українського півострова - Кориневич

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим, якому 16 грудня виповнюється 29 років, активніше долучається до процесу повернення тимчасово окупованих територій АРК та міста Севастополя, заявив постійний представник глави держави в АР Крим Антон Кориневич.

Як повідомляє прес-служба президента у п'ятницю, наразі представництво спільно з партнерами працює над розвитком ініціатив, спрямованих на реалізацію Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, розвитком політики перехідного правосуддя, над дотриманням прав людини та виконанням інших заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України та захист наших громадян із тимчасово окупованих територій.

"Серед напрямів роботи представництва: спрощення доступу громадян до адміністративних послуг; забезпечення доступу до медичних послуг; реалізація прав молоді на доступ до української освіти; доступність та покращення умов перетину адмінмежі; розвиток і зміцнення рівня довіри до державних інститутів; документування порушень прав людини; врегулювання кримінального законодавства для забезпечення принципу невідворотності покарання за тяжкі злочини, сприяння впровадженню санкцій щодо осіб, причетних до окупації та її наслідків, та багато іншого", - йдеться в повідомлені.

В Офісі президента нагадують, що 26 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський своїм указом №58/2020 встановив в Україні День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя.

"Ця важлива дата відзначається щороку та несе правду й справедливість, адже ми маємо пам'ятати про те, що наші громадяни чинили спротив окупації Криму до останнього, всупереч пропаганді РФ", - нагадують в ОП.

Там уточнюють, що сьогодні у представництві працюють 34 члени команди, частина яких є кримчанами, для яких деокупація та реінтеграція є "особистим викликом на шляху додому до повернення Кримського півострова".

"Нам було вкрай важливо зібрати професійну команду та мати можливість бути включеними в обговорення щодо майбутнього Кримського півострова на всіх рівнях. Зміна підходу до ролі представництва й можливість мати в Києві повноцінний офіс, що забезпечує нашу роботу та посилює міжвідомчу взаємодію, – важливий крок президента України у формуванні послідовної політики з повернення Криму. Завдяки внесенню змін до указу про представництво тепер ми включені до процесів, які стосуються питання повернення тимчасово окупованих територій АР Крим та міста Севастополя, і вже готові демонструвати наші перші результати", – зазначив Антон Кориневич.

Він висловив переконання, що представництво президента України в АР Крим обов'язково знову відчинить свої двері у місті Сімферополі.

"29 років – це той термін, коли робимо висновки, ділимось перемогами й продовжуємо працювати далі на шляху деокупації та реінтеграції Криму. Працюємо задля відновлення конституційного ладу на тимчасово окупованих територіях та повернення свободи та прав людини для кожного нашого громадянина в Криму", – підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА