08:19 16.12.2021

Лідери ЄС заявили, що за будь-яку військову агресію проти України Росія заплатить високу ціну

2 хв читати
Лідери ЄС заявили, що за будь-яку військову агресію проти України Росія заплатить високу ціну

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявляє, що під час саміту Східного партнерства лідери ЄС заявили, що за будь-яку військову агресію проти України Росія заплатить високу ціну.

"У нас була можливість знову підтвердити нашу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Завтра Рада ЄС повернеться до цього питання, щоб з новою силою заявити – разом із нашими партнерами в НАТО, Великій сімці, зі США, Канадою та Великою Британією – у разі будь-якої військової агресії проти України, реакція буде сильною, злочинцеві доведеться заплатити високу ціну за таку агресію", - сказав він у середу у Брюсселі на прес-конференції після закінчення саміту.

Мішель повідомив, що вже "приготована позиція, яка обговорюватиметься завтра на Європейській раді, яка є дуже сильною і єдиною". "Ми говоримо спокійно та впевнено, що будуть величезні наслідки, буде надто високою ціна, яку доведеться заплатити у разі якоїсь військової агресії з боку Росії проти України. Ми тісно працюємо з нашими партнерами в НАТО. І це буде сказано завтра", - запевнив він.

Мішель нагадав, що щодо Росії вже діють раніше ухвалені санкції, але ЄС готовий вдатися до додаткових, "якщо в цьому буде потреба". "Ми повернемося до цього завтра. Наша позиція сильна. Ми підтримуємо територіальну цілісність України, ми підтримуємо суверенітет України та координуємо наші дії з нашими союзниками. Рішення буде схвалено на основі того, що відбудеться. Але ми сподіваємось, що не буде подальшої ескалації та подальшої агресії", - додав президент Європейської ради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА