20:32 26.11.2021

Заява Зеленського про держпереворот точно не сприятиме залученню інвестицій в Україну

2 хв читати
Заява Зеленського про держпереворот точно не сприятиме залученню інвестицій в Україну

Заява президента Володимира Зеленського про підготовку державного перевороту, який іноземні ЗМІ назвали "путчем", зможе зашкодити залученню інвестицій в Україну протягом кількох місяців, вважає голова депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Кожен коментар президента – досить потужний, вже через саму лише позицію. Тому після його заяви про можливий держпереворот ця інформація почала з'являтися у світових засобах масової інформації з використанням слова "путч", тобто як військовий держпереворот. І це точно не сприятиме зараз залученню інвестицій в Україну, до того ж це матиме ефект на кілька місяців", – сказав Желєзняк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.

"Тому, коли посадовець такого рангу робить такі заяви, виходячи з наявності якоїсь "аудіодорожки", то це досить погано впливає на державу. Потрібно було хоча б підбирати висловлювання, щоб не нашкодити іміджу держави у світі", - додав він.

Парламентар переконаний, що подібні заяви варто робити виключно в екстрених випадках і не на прес-конференціях, а у відповідних органах, які уповноважені відреагувати на це належним чином.

"Якщо є якісь факти, докази, я хотів би про них почути навіть не як голова опозиційної фракції, а просто як громадянин. Якщо їх не було і це спроба зробити з цього політику, то "вітаю" владу: вони щойно взяли рушницю і вистрілили всій країні в ногу дуже сильно, особливо з економічного погляду, оскільки шкутильгати ми будемо ще кілька місяців після такої заяви", – наголосив він.

Водночас Железняк зазначив, що на 1 грудня в українській столиці справді заплановані акції деяких опозиційних сил, зокрема партії "Демократична сокира", вимоги яких стосуються зокрема і спецоперації щодо затримання найманців ПВК "Вагнера".

"Дуже дивно, що інформація, озвучена паном президентом, збігається з цією датою. Тому мені здається, що має місце намір дискредитувати ці акції та пов'язати з одним олігархом, з яким пан президент почав "воювати"", - додав лідер "Голосу".

Як повідомлялося, Зеленський на прес-конференції у п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше речник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу, Ахметов назвав "суцільною брехнею" інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.

Тим часом низка іноземних ЗМІ поширила новину із заявою глави української держави, використовуючи слово "путч", тобто за участю військових.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА