13:38 16.11.2021

Гуманітарний комітет ВР та фракція "Слуга народу" не підтримують наміру Ткаченка піти у відставку

2 хв читати
Гуманітарний комітет ВР та фракція "Слуга народу" не підтримують наміру Ткаченка піти у відставку

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримує наміру Олександра Ткаченка піти у відставку з посади міністра культури та інформаційної політики України, заявив голова комітету Микита Потураєв (фракція "Слуга народу").

"Наш комітет не підтримує цієї заяви (Ткаченка про відставку - ІФ). У нас була розмова з паном Олександром - і ми сподіваємося, що всі розбіжності буде вирішено належним чином, і міністерство продовжить працювати на чолі з нинішнім міністром Ткаченком. Такою є позиція, наскільки мені відомо, всіх членів нашого комітету", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

У свою чергу заступник голови комітету Євгенія Кравчук уточнила, що ця заява міністра ще не зареєстрована у парламенті офіційно, а тому комітет ще не отримав її для подальшого розгляду.

"Завтра (17 листопада - ІФ) у нас засідання комітету, але цього питання на порядку денному немає. Завтра ми заслуховуватимемо кандидатів на посади членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, і це фактично єдине питання порядку денного", - пояснила парламентарій.

За її словами, члени комітету планують у вівторок зустрітися з Ткаченком для "отримання ясності з кадрового питання" та обговорення перспектив бюджету на 2022 рік для гуманітарної сфери та креативних індустрій.

Кравчук додала, що фракція "Слуги народу" також не підтримує можливої відставки Ткаченка.

"Я думаю, що протягом найближчих днів це буде вирішено (питання щодо відставки Ткаченка - ІФ). Моя думка: пан Ткаченко відповідає обійманій посаді. Можливо, це його рішення було досить емоційним: він був за кордоном на засіданні ЮНЕСКО щодо спадщини. Можливо, коли емоції вщухли, можна було це переосмислити", - сказала парламентар.

Водночас вона назвала передчасною можливість обговорювати потенційних кандидатів на посаду міністра "доти, доки не буде на 100% вирішено, що він (Ткаченко - ІФ) таки йде за власним бажанням".

Відповідаючи на запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", Кравчук наголосила, що більшість членів фракції "Слуга народу" не підтримує наміру Ткаченка подати у відставку.

"Я не спілкувалася з усіма колегами, але виходячи з тих розмов, які у мене були на з'їзді, на засіданні фракції (15 листопада - ІФ), то переважна більшість також не підтримує цієї відставки", - уточнила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА