11:54 08.10.2021

ВР призначила Стефанчука спікером, "за" проголосував 261 нардеп

2 хв читати
ВР призначила Стефанчука спікером, "за" проголосував 261 нардеп

Верховна Рада підтримала призначення на посаду голови парламенту Руслана Стефанчука, який раніше обіймав посаду першого віце-спікера.

Відповідне рішення підтримав 261 народний депутат на пленарному засіданні в четвер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед голосуванням за кандидатуру Стефанчука на посаду спікера народні депутати провели рейтингове голосування, яке очолив Стефанчук (257 голосів на підтримку).

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність", які також претендували на посаду спікера, Олексій Гончаренко та Яна Зінкевич відповідно набрали 44 і 146 голосів на підтримку.

Як раніше повідомлялося, на посаду голови Верховної Ради претендували п'ятеро народних депутатів, однак Ярослав Железняк (фракція "Голос") та Гео Лерос (позафракційний) у четвер зняли з розгляду свої кандидатури.

Народні депутати Верховної Ради IX скликання обирали Стефанчука першим заступником голови парламенту 29 серпня 2019 року.

Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі. Закінчив Хмельницький інститут регіонального управління та права і Технологічний університет Поділля (нині - Хмельницький національний університет). Доктор юридичних наук, професор. Член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України. Займався адвокатською діяльністю. Під час президентської кампанії 2019 року курирував роботу експертних груп. З 2019 року - радник президента України Володимира Зеленського, представник президента у Верховній Раді.

Раніше Верховна Рада відкликала з посади голови парламенту Дмитра Разумкова, який з травня до листопада 2019 року очолював політичну партію "Слуга народу", першим номером у списку якої був на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав із 29 серпня 2019 року.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що депутатська фракція "Слуга народу" розглядає Стефанчука єдиним кандидатом на посаду спікера парламенту в разі відставки Разумкова з цієї посади, а посаду першого віце-спікера, у свою чергу, може зайняти нині перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

7 жовтня президент України Володимир Зеленський звільнив Стефанчука від виконання обов'язків свого представника в українському парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА