13:37 03.10.2021

Зеленський про можливу повну підконтрольність Ради президенту: цього не буде, мені не потрібна жодна влада

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що у разі обрання Руслана Стефанчука спікером парламенту керівництво Верховної Ради може, як і Рада національної безпеки і оборони (РНБО), стати повністю підконтрольним главі держави щодо ухвалення сумнівних рішень з точки зору законності і конституційності.

"Можете заспокоїтися: цього не буде, щоб довго не відповідати... Щодо концентрації влади - мені не потрібна ніяка влада: я прийшов щось змінити, щось пообіцяв", - сказав Зеленський на брифінгу в неділю в Трускавці Львівської області за підсумками його зустрічі з членами парламентської фракції "Слуга народу".

"Якщо на цьому шляху є ті чи інші перешкоди, давайте прокладати інший шлях або віддайте "кермо" іншому "водієві" цього процесу. І нехай ця людина, як було до цього, президент, спікер і прем'єр працюють з трьох різних команд, нехай не буде ніякої концентрації зовсім, нехай всі рішення ухвалюються роками, давайте так спробуємо", - додав він.

Водночас глава держави нагадав, що одна з перших "потужних дій" РНБО стосувалася заборони "деяким суддям Конституційного Суду скасовувати реформи".

Зеленський наголосив, що РНБО на сьогодні є ефективним органом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА