15:15 30.07.2021

Єрмак: Україна високо цінує двопартійну підтримку США, доказом якої є збільшення фіндопомоги та санкції проти "Північного потоку-2"

1 хв читати
Єрмак: Україна високо цінує двопартійну підтримку США, доказом якої є збільшення фіндопомоги та санкції проти "Північного потоку-2"

Україна високо цінує двопартійну підтримку США, що підтверджується підтримкою Палатою представників США надання фінансової допомоги Україні та санкціями проти газопроводу "Північний потік-2", наголосив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Україна високо цінує двопартійну підтримку США, ще одним доказом якої є рішення Конгресу про збільшення допомоги нам - із перспективою її нарощування, а також подальшими санкціями проти "Північного потоку-2", - написав Єрмак у своєму Twitter.

Єрмак зазначив, що значна частина коштів буде спрямована на підвищення безпеки та обороноздатності України.

"Ми продовжуємо активну підготовку до візиту президента України до наших союзників та друзів", - додав Єрмак.

Раніше посольство України в США у Facebook повідомило, що Палата представників США проголосувала за збільшення розміру фінансової допомоги Україні. Американські парламентарії також підтримали поправки до санкцій проти "Північного потоку-2".

Відповідно до законопроекту, загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні за лінією Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов'язаних програм становить щонайменше $481,5 млн, що на $28,5 млн більше, ніж цього року.

Для набуття чинності законопроект має бути узгоджений і схвалений Сенатом США та підписаний президентом США Джо Байденом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА