14:40 30.07.2021

У "Євросолідарності" вважають затягування у справі проти Тетяни Чорновол атакою на Україну та досягнення Революції гідності

4 хв читати
У "Євросолідарності" вважають затягування у справі проти Тетяни Чорновол атакою на Україну та досягнення Революції гідності

Затягування в розгляді справи проти Тетяни Чорновол свідчить, що судова система управляється з Офісу президента України Володимира Зеленського, заявив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" в п'ятницю, Герасимов переконаний, що прокурори та судді не поспішають розглядати зазначену справу, розуміючи, що вона розвалиться, і доведеться вибачатися за неправдиві обвинувачення активістки Революції гідності та волонтера Тетяни Чорновол.

"Питання в тому, які взагалі процеси відбуваються на сьогодні у нашій з вами країні. Я гадаю, ніхто не сперечатиметься, що Майдан - це Україна. Від Львівської області - до сходу України. В Донецькій області чотири Герої Небесної сотні. Ніхто не сперечатиметься, що українські волонтери, військові, бойові офіцери - це і є Україна", - наголосив нардеп.

Він висловив упевненість в тому, що судові процеси проти Тетяни Чорновол, а також проти бойового генерала Ігоря Павловського, керівника ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" Валерія Шандри, народного депутата Софії Федини, а також проти Марусі Звіробій, є" показовим знущанням над Україною".

"Це і є реальна позиція Зеленського. Треба оцінювати будь-яку людину не за тим, що вона говорить, а за тим, що вона робить. Незважаючи на те, що Зеленський розповідає про патріотизм та інші речі у своїх відосиках, його реальні справи, реальний тиск на всю правоохоронну систему демонструє реальне ставлення Зеленського до патріотів, волонтерів та ветеранів", - зазначив Герасимов.

Він нагадав, що підозру Тетяні Чорновол було вручено ще в грудні 2020 року, але справа досі ще ніяк не зрушить з місця в суді. "Для мене все це показники того, як затягується не лише ця справа, а й будь-які інші справи. Це і є доказ того, що, на жаль, судова система управляється з офісу Зеленського", - додав Герасимов.

Нардеп запевнив, що зазначені справи "безперспективні і вони розваляться зсередини, якщо неупереджено подивитися на всі документи та матеріали".

"Розуміючи це і розуміючи, що щойно відбувається судове засідання - треба справи закривати, людей виправдовувати і вибачатися перед ними за те, що коїлося, влада всіляко це продовжує саме для того, щоб показово тиснути на українських патріотів", - наголосив депутат.

Герасимов додав, що влада "веде атаку на Україну і на ті досягнення, які вона здобула після 2014-го року".

"Тут питання в тиску та нівелюванні досягнень Майдану. Це саботаж проукраїнської політики. Це атака на Україну і тиск на ті досягнення, які Україна отримала після 2014 року", - резюмував депутат.

Як повідомлялося, Чорновол викликали до ДБР для вручення обвинувального акта 15 грудня. Її обвинувачують у тому, що 18 лютого 2014 року керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь у підпалі будівлі на вул. Липській у Києві, в якій розміщувався офіс Партії регіонів. Унаслідок пожежі загинув співробітник 1948 року народження, який перебував у приміщенні партійного офісу.

Раніше Чорновол заявляла, що не заперечує факту підпалу офісу Партії регіонів під час Революції гідності 2014 року, але не вбачає зв'язку між підпалом і смертю співробітника офісу, в якому її звинувачує слідство. "Немає причинно-наслідкового зв'язку між смертю цієї людини (яка загинула внаслідок пожежі в офісі партії - ІФ) і моїми діями", - заявила вона.

10 квітня співробітники ДБР здійснили обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 115 КК України.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася свідчити, посилаючись на своє конституційне право. Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме показань, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

16 квітня Печерський районний суд Києва обрав для Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Суд, обравши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 червня 2020 року, поклав на Чорновол низку обов'язків, окрім носіння електронного засобу контролю: прибувати на перший виклик слідчого, не покидати місця проживання, утриматися від спілкування зі свідками та здати документи для виїзду за кордон.

Пізніше Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Чорновол із цілодобового на нічний домашній арешт. 30 липня Печерський райсуд скоротив для неї час перебування під нічним домашнім арештом на годину.

16 грудня 2020 року слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в м. Києві завершили досудове розслідування у справі про причетність Тетяни Чорновол до підпалу офісу Партії регіонів у лютому 2014 року.

"За результатами досудового розслідування народний депутат України VIII скликання обвинувачується в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п. п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)", - повідомляє прес-служба ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА