17:28 23.07.2021

В. о. тимчасового повіреного у справах США провів зустріч із Порошенком - посольство

2 хв читати

Заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії, виконувач обов'язків тимчасового повіреного у справах США Джордж Кент обговорив із п'ятим президентом України, лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком низку важливих для України та США питань.

"У рамках наших постійних діалогів із повним спектром українських співрозмовників сьогодні тимчасовий повірений у справах США Джордж Кент обговорив із колишнім президентом Петром Порошенком низку питань, важливих для України та США, на підтримку успішності України як заможної та безпечної країни з інституціями, що відповідають стандартам доброчесності", - йдеться в повідомленні посольства США в Україні у Facebook у п'ятницю.

Як повідомила прес-служба "Євросолідарності", Порошенко під час зустрічі з Кентом висловив подяку за тверду підтримку з боку Вашингтона боротьби України за відновлення її суверенітету і територіальної цілісності.

Так, обговорювалася важливість зміцнення трансатлантичного санкційного тиску на РФ для припинення агресії та забезпечення деокупації Донбасу та Криму, а також було висловлено підтримку ініціативи України щодо запуску "Кримської платформи".

Крім того, Порошенко відзначив небезпеки оприлюдненої домовленості між США та Німеччиною щодо запуску "Північного потоку-2", що є "зброєю в руках Путіна для підриву європейської енергетичної солідарності і становить загрозу для України".

П'ятий президент також наголосив на важливості прискореного просування України на шляху до членства в НАТО, починаючи з надання Плану дій щодо членства.

"Чим більше коливаються союзники, тим більше ця нерішучість розпалює апетити Кремля", - сказав Порошенко.

Він також наголосив на важливості посилення військової допомоги Україні з боку США, зокрема шляхом укладення двосторонньої угоди з безпеки.

"Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема у сфері зміцнення демократії та верховенства права, боротьби з корупцією та забезпечення незалежного функціонування антикорупційних органів, НБУ, ефективного корпоративного управління, забезпечення свободи ЗМІ. Лідер "Євросолідарності" відзначив важливість візиту президента України до США та висловив сподівання, що за його результатами будуть укріплені союзницькі відносини між Києвом та Вашингтоном, так само, як і встановлені відносини довіри між лідерами двох країн", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА