17:01 22.07.2021

Нардеп Юрчишин подав заяву до Нацполіції після виступу Шуфрича на телеканалі "Россия 1"

2 хв читати
Нардеп Юрчишин подав заяву до Нацполіції після виступу Шуфрича на телеканалі "Россия 1"

Народний депутат Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") подав до Національної поліції України та Офісу генерального прокурора заяву про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом Нестором Шуфричем (фракція "Опозиційна платформа - За життя") у зв'язку з його висловлюваннями в ефірі телеканалу "Россия 1" 20 липня.

"Останній (Нестор Шуфрич - ІФ) 20 липня в ефірі російського державного телеканалу "Россия 1" на широкий загал розпалював ворожнечу між українцями та кримськими татарами на національній, расовій та релігійній основі", - повідомляє прес-служба Юрчишина.

Шуфрич, виступаючи на російському телеканалі, висловився на тему визнання кримських татар корінним народом України.

"Дивіться, ми визнаємо корінним народом послідовників ... і фактично спадкоємців Чингизидів, адже що таке Кримськотатарське ханство, в тисяча .... ному році воно вийшло з Кримського улусу, а Кримський улус - це була складова Золотої Орди, а що таке Золота Орда - це Бату-Хан, який спалив Київ; тисячі наших жінок, які були відведені в рабство, зі зрозумілою метою...", - заявив Шуфрич.

Юрчишин упевнений, що депутат Шуфрич порушив ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності) Кримінального кодексу України.

"Отже, у зв'язку з протиправними діями пана Шуфрича Ярослав Юрчишин подав офіційну заяву до Національної поліції України та Офісу генпрокурора. Ярослав Юрчишин бере ситуацію під свій контроль і зобов'язується відстежувати перебіг подій", - зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА