11:33 06.07.2021

Адміністрація Байдена працює над переглядом санкційної стратегії США - WSJ

2 хв читати
Адміністрація Байдена працює над переглядом санкційної стратегії США - WSJ

Адміністрація американського президента Джо Байдена має намір до кінця літа завершити перегляд санкційної політики США, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з суттю справи.

За даними співрозмовників WSJ, стратегія Байдена розрахована на те, щоб відійти від масштабних кампаній із чинення тиску, уникати стороннього економічного збитку, а також на спільні дії з союзниками.

Зокрема, адміністрація Байдена розраховує на співпрацю з союзниками в тому, що стосується санкцій щодо Китаю, Росії і Білорусі.

"Перегляд цієї політики вказує на жорсткий відхід від позиції адміністрації Трампа, яка впроваджувала санкції як інструмент зовнішньої політики частіше, ніж будь-яка інша колишня адміністрація, в спробі чинити економічний тиск на супротивника - під прицілом виявлялися найрізноманітніші сектори економік Ірану, Північної Кореї, Венесуели", - зазначає WSJ.

"Водночас тиск із боку США не привів до значної зміни поведінки противників, що викликало питання щодо цінності санкцій як окремо взятого інструменту", - наголошує видання.

На думку адміністрації Байдена, продовжує WSJ, використання санкцій має бути частиною більш широких дипломатичних зусиль, зокрема з урахуванням співпраці з союзниками і використання інших форм переконання для досягнення зовнішньополітичних цілей.

"Елементи нової стратегії проглядаються в серії дій, зокрема у запланованому ослабленні економічних санкцій щодо Ірану", - пише видання.

"Представники адміністрації Трампа заявляють, що адміністрація Байдена розбазарює дипломатичні важелі, збудовані в колишні чотири роки, й особливо це стосується ядерної програми Ірану. Ці чиновники висловлюють занепокоєння тим, що ставка на міжнародний консенсус й очікування союзників зажадають політичних компромісів, що може підірвати національну безпеку США", - зазначає WSJ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА