15:40 11.06.2021

Глава МЗС Польщі назвав помилкою те, що Україну не запросили на саміт НАТО

2 хв читати
Глава МЗС Польщі назвав помилкою те, що Україну не запросили на саміт НАТО

Рішення не запрошувати президента України Володимира Зеленського на саміт НАТО в Брюсселі 14 червня було помилкою, переконаний міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау.

"Як господар саміту НАТО у Варшаві у 2016 році ми прагнули до того, щоб Україна - жертва російської агресії - була спеціальним гостем. Цього разу президент України запрошення не отримав. Декілька днів тому, намагаючись врятувати ситуацію, президент Байден (президент США Джозеф Байден - ІФ) запросив президента Зеленського до Вашингтону. Однак це станеться після зустрічі з Путіним (президент РФ Володимир Путін - ІФ). Водночас порядок денний має бути зворотним і бути елементом продуманої політики, а не "порятунком обличчя". Це ще одна помилка", - сказав Рау в інтерв'ю Rzeczpospolita, оприлюдненому в п'ятницю.

Міністр зазначив, що через завершення будівництва "Північного потоку 2" зростатиме військова загроза для України, Польщі та інших країн НАТО з Центральної Європи.

"Водночас я наразі читаю повідомлення агентства про те, що цього тижня у Вашингтоні відбуваються переговори між близькими соратниками канцлера Меркель і радниками президента Байдена щодо завершення проекту NS2. Ця формула американсько-російсько-німецького діалогу не може замінити переговори між Америкою та союзниками з НАТО на східному фланзі, які по-особливому відчують на собі наслідки цих рішень. Адже цей газопровід радикально зміцнить спільні інтереси Німеччини та Росії і становитиме пряму загрозу миру в Європі. Військова загроза для України, а також Польщі та інших країн НАТО з боку Центральної Європи зростатиме", - сказав Рау.

Джерело: https://www.rp.pl/Dyplomacja/210619924-Zbigniew-Rau-Amerykanie-nie-znalezli-dla-nas-czasu.html

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА