09:34 11.06.2021

Отримання безвізу з ЄС стало історією успіху України та символом прощання із "совком" - Порошенко

2 хв читати
Отримання безвізу з ЄС стало історією успіху України та символом прощання із "совком" - Порошенко

Отримання безвізового режиму з Європейським Союзом стало символом прощання із "совком" для України, вважає п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Чотири роки тому історичне рішення Ради міністрів ЄС про візову лібералізацію для українців при короткострокових подорожах до країн ЄС і "шенгену" нарешті набуло чинності, відкривши українцям двері в Європу. Ця подія, безумовно, стала історією успіху України, символом прощання з "совком" та важливим кроком на шляху повернення до об'єднаної європейської родини", - написав Порошенко в соцмережі Facebook у п'ятницю.

"Безвіз - це також і міжнародне визнання успішності політичних, правових, інституційних та антикорупційних реформ, які здійснювала наша команда", - додав він.

Він зазначив, що отримання безвізу стало своєрідною чіткою відповіддю можновладцям, які намагаються спотворити минуле, нівелювати та дискредитувати заслуги команди п'ятого президента в реформуванні України та міжнародні перемоги Порошенка.

"Але переконаний, що і безвіз, і Угода про асоціацію, і томос про автокефалію залишатимуться справжніми "легендарними" історіями успіху нашої держави, про які шостий президент Зеленський, на жаль, може поки лише мріяти", - написав Порошенко.

Він висловив сподівання, що незабаром антиковідні обмеження будуть зняті і громадяни України зможуть безперешкодно подорожувати Європою, і закликав владу прискорити темпи вакцинації.

"Вірю, що майбутнє України - в Євросоюзі, і ніщо, і ніхто, і ніколи нас не зупинить. І наша команда "Європейської солідарності" зробить для цього все можливе і навіть неможливе. Бо в цій боротьбі нас підтримують і мільйони громадян України, і наші міжнародні друзі та партнери, зокрема з Європейської народної партії - найвпливовішої європейської політичної сім'ї, яка завжди стояла у перших лавах проукраїнської міжнародної коаліції - коаліції на захист проєвропейських реформ та відсіч російській агресії. Разом ми переможемо!", - підсумував Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА