20:02 09.06.2021

Десять депутатів "Голосу" не виключають можливості вийти з партії і фракції

2 хв читати
Десять депутатів "Голосу" не виключають можливості вийти з партії і фракції

Щонайменше десять членів фракції "Голос" не виключають можливості вийти з її складу і заодно припинити членство в партії, повідомив народний депутат з "Голосу" Ярослав Юрчишин.

"Ми бачимо, що керівництво (партії "Голос" - ІФ) не готове до демократичного діалогу. Партія "Голос" йшла в політику, щоб відстоювати демократичні цінності. Таким чином, партія вичерпала себе як демократичний механізм. Чи залишатися в партії? .. рішення щодо членства у фракції ми будемо приймати усіма десятьма депутатами (які заявили про намір вийти з "Голосу" - ІФ)", - сказав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Разом із тим він підтвердив, що опублікований раніше в ЗМІ список з десяти народних депутатів, які мають намір вийти з партії і фракції "Голос", відповідає дійсності. До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устинова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін і Ярослав Юрчишин.

"Це список тих колег, які підписалися під першою публічною заявою і зверненням про необхідність скликати з'їзд. Власне, в цій групі, хоча і не тільки з ними, ми і ведемо переговори щодо подальших дій. Дуже сподіваюся, що цими людьми список не обмежуватиметься", - уточнив Юрчишин.

При цьому він уточнив, що зараз розглядаються "найрізноманітніші варіанти реагування" на ситуацію.

"Це буде залежати від того, яку тактику обере депутатська група. Зараз розглядаються варіанти і подачі заяв про вихід із партії, і про створення неформальної або ж формальної групи в межах парламенту. А поки що це все - різні сценарії, остаточного рішення немає. Зараз ми спілкуємося з нашими обласними організаціями. зокрема, в мережі поширюється заява нашої Чернівецької організації, де чітко описані причини, чому нинішнє керівництво партії не здатне ефективно керувати демократичною силою", - зазначив нардеп.

Крім цього, парламентарій зазначив, що "зараз у партії "відбуваються "зачистки".

"Виключають керівників Дніпропетровської, Чернівецької, Херсонської організацій - саме тих організацій, які працюють із "Голосом" з часів парламентських виборів. Їх виключають через те, що вони закликали провести позачерговий з'їзд, щоб демократизувати статут, який би не дозволяв узурпацію влади, власне, керівництвом партії", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА