10:29 09.04.2021

Офіс президента планує провести розмову Зеленського, Макрона та Меркель - Жовква

1 хв читати
Офіс президента планує провести розмову Зеленського, Макрона та Меркель - Жовква

Офіс президента планує провести тристоронню розмову президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Ангели Меркель, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

"Наразі ми плануємо також тристоронню розмову: Зеленський, Макрон і Меркель. На сьогодні питання лише у відповідності графіків", - розповів Жовква в інтерв'ю виданню "LB.ua", оприлюдненому у п'ятницю вранці.

Він також наголосив, що щойно відбулося загострення на Донбасі, Україна одразу попросила провести переговори з усіма трьома представниками "нормандської четвірки", проте Кремль відмовився. "Наразі, повторюся, планується розмова з лідерами Німеччини та Франції", - зазначив Жовква.

Заступник керівника Офісу президента також додав, що Мінський і "нормандський" формати можна назвати заблокованими, оскільки відбуваються зустрічі на рівні Тристоронньої контактної групи (ТКГ), радників лідерів країн.

"Проте складається враження, що РФ навмисно переводить ці переговори в неконструктивне русло. Ймовірно, вони їй не потрібні", - сказав Жовква.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін пізно ввечері 30 березня у форматі відеоконференції обговорили загострення ситуації на Донбасі. Макрон і Меркель закликали РФ взяти на себе зобов'язання щодо стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА