15:26 26.02.2021

Шмигаль дав доручення розглянути питання щодо санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів - нардеп Гончаренко

2 хв читати
Шмигаль дав доручення розглянути питання щодо санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів - нардеп Гончаренко

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністерству закордонних справ України, Міністерству економіки та Державній прикордонній службі України розглянути питання щодо запровадження санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів, близьких до режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС та США не визнають законно обраним.

Скан-копію відповіді глави українського уряду на запит народного депутата Олексія Гончаренка, датовану 19 лютого, оприлюднив у своєму Telegram-каналі в п'ятницю сам нардеп. "На Ваше звернення стосовно можливості винесення на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозицій про застосування санкцій до білоруських осіб повідомляємо, що МЗС, Мінекономіки та Адміністрації Держприкордонслужби доручено розглянути порушені питання. Про результати Вас буде поінформовано", - йдеться в тексті документа.

Сам Гончаренко пояснив, що направив звернення Шмигалю у зв'язку з тим, що нині Європейський Союз, Велика Британія та США запроваджують санкції проти білоруських чиновників і бізнесменів, "які близькі до режиму Лукашенка", водночас Україна "не продовжує свою санкційну політику і своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенка".

"Наприклад, влада чомусь не ввела санкції проти білоруського олігарха Миколи Воробея, який володіє "Прикарпатзахідтрансом" та є "гаманцем" Олександра Лукашенка та Віктора Медведчука (народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук - ІФ). Також не були введені санкції проти білоруських топ-чиновників, у яких є активи та фінансові рахунки в Україні", - написав парламентар.

Гончаренко висловив сподівання, що "уряд, РНБО та інші відповідальні органи розглянуть це питання, і санкції стосовно близького оточення Лукашенка будуть введені якомога швидше".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА