19:26 28.01.2021

Україна зацікавлена в участі США у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Україна зацікавлена в участі США у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі

Україна зацікавлена в участі США у процесі врегулювання конфлікту з Росією, повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"На нашу думку, перш за все, для сильної позиції США в ЄС важлива солідарність з Європою, відновлення добрих відносин з ЄС, з ключовими гравцями в ЄС, щоб створити об'єднаний Захід на противагу викликам, які є у нас в регіоні. Це один з важливих вимірів, який також впливає на нас, оскільки, як ви знаєте, Німеччина і Франція є учасниками нормандського формату, і ми будемо дуже зацікавлені в участі США у процесі врегулювання конфлікту з Росією", - сказав Боднар, виступаючи на міжнародному круглому столі "Виклики безпеки в Східній Європі в 2021 році: гра великих держав" у четвер.

Він зазначив, що Україна дійсно хоче посилити партнерство з США і назвав пріоритетами активнішу співпрацю з врегулювання ситуації на Донбасі, участь у Кримській платформі, санкційну політику і військове співробітництво.

"Для нас очевидно, що після того, як Росія почала бойові дії і війни, ми повинні бути особливо уважні щодо подальших дій. Якщо ви подивитесь, які дії Росія вже зробила - гібридний вимір втручання в Молдову, Білорусь, триваючу війну в Україні - можна бути впевненими, що Росія продовжить свої ворожі дії, на жаль", - додав заступник міністра.

Боднар вказав на необхідності того, як притягнути РФ виконати свої зобов'язання відповідно до міжнародного права.

"Якщо ми не будемо розуміти правильно, що відбувається в Росії і хто яку роль грає, ми не зможемо скласти відповідну стратегію конструктивного опору, щоб перемогти ці ворожі дії. Нам треба думати не тільки про те, як захистити себе, але також і про те, як притягнути Росію до дотримання звичаєвого права і змусити виконати свої зобов'язання відповідно до міжнародного права. Те, що нам вдасться зробити зараз, буде потім мати наслідки для подальших подій у регіоні. Без допомоги Сполучених Штатів, нової адміністрації це буде складно зробити", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА