16:49 22.01.2021

Резніков: Ми відмовилися від поняття "колаборант" у законопроекті про держполітику перехідного періоду

2 хв читати
Резніков: Ми відмовилися від поняття "колаборант" у законопроекті про держполітику перехідного періоду

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявляє, що у проекті закону про державну політику перехідного періоду відмовилися від використання поняття "колаборант".

"Ми для себе ухвалили рішення відмовитися від слова "колаборант". Я сам спочатку використовував його у своїх публічних інтерв'ю і навіть говорив, що ми маємо ухвалити законодавство про колаборантів. Але коли ми почали вивчати міжнародний досвід, зокрема історичний, то ми побачили, що колаборація має дуже спірне значення і негативну конотацію у ставленні до всіх, і під колаборацію можуть потрапити з великою ймовірністю нормальні люди, заручники", - сказав Резніков журналістам у п'ятницю.

На його думку, це дуже ризикована тема, у зв'язку з чим від такої термінології вирішили відмовитися.

"У своїй більшості люди на окупованій території - заручники, тому ми пропонуємо впровадити градацію співпраці з окупаційними режимами, щоб була можливість чітко розрізняти", - додав Резніков.

Законопроектом також пропонується визначення термінології, яка має бути єдиною для всього законодавства. Це і нові, і вдосконалені терміни: окупаційні сили та окупаційні служби РФ, політико-дипломатичні та санкційні заходи, територіальні громади на лінії розмежування, тимчасова окупація, деокупація, деокуповані території, реінтеграція деокупованих територій, міцний мир, території пріоритетного розвитку.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про завершення розробки проекту закону про державну політику перехідного періоду.

Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду є рамковим і потребуватиме ухвалення окремих профільних законів, зокрема, про амністію, вибори, люстрацію та конвалідацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА