19:23 25.12.2020

Порошенко в річницю нападу на Чорновол: Посіпаки Януковича повертаються до влади і розправляються з учасниками Революції гідності

2 хв читати
Порошенко в річницю нападу на Чорновол: Посіпаки Януковича повертаються до влади і розправляються з учасниками Революції гідності

Посіпаки екс-президента України Віктора Януковича повертаються до влади в країні і розправляються з учасниками Революції гідності, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Cім років тому у ніч з 24 на 25 грудня посіпаки Януковича звіряче побили Тетяну Чорновол. Вона дивом залишилася живою. Вбивали її, а не вона, як це зараз намагається видати "Феміда" 95-го кварталу", - написав Порошенко в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він заявив, що чинна влада повернула на керівні посади в країні прихильників Януковича, щоб помститися активістам Революції гідності.

"Пам'ятаєте огидний і нелюдський жарт, чи можна видобувати електрику, якщо протестувальників у вовняному одязі бити ебонітовими паличками. Зеленський і досі не знайшов у собі мужності вибачитися за цю мерзоту перед учасниками Революції гідності. Це він повернув на владні посади одіозних людей Януковича, які зараз мстяться і чинять розправу над героями Майдану. Це він на вимогу Путіна зняв з лави підсудних беркутів, які розстрілювали героїв", - нагадав Порошенко.

"Я захоплююся силою духу Тетяни — вона завжди була і нині є людиною мужньою і незламною. У ту жахливу ніч вона вижила, вистояла і, всупереч планам злочинців, продовжила боротьбу за правду. А правда обов'язково переможе!", - додав він.

Як повідомлялося, Чорновол побили в ніч на 25 грудня 2013 року. За даними правоохоронців, журналістка їхала у власному автомобілі і її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники побили Чорновол.

Причетними до побиття Чорновол слідство назвало 6 осіб, безпосередньо били активістку Сергій Котенко та Роман Залюбовський. Один із причетних - Андрій Зінченко - був оголошений в розшук і затриманий у РФ. Його видачі Україна домагалася півроку, проте російська прокуратура прийняла рішення відпустити його і надати тимчасовий притулок в Росії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА