19:19 27.11.2020

У профільному комітеті ВР вважають за доцільне підтримувати законопроект Кабміну про звільнення директора НАБУ як тимчасовий

2 хв читати
У профільному комітеті ВР вважають за доцільне підтримувати законопроект Кабміну про звільнення директора НАБУ як тимчасовий

Запропонований Кабінетом Міністрів законопроект про процедуру призначення керівництва Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) доцільно підтримувати як тимчасове рішення з метою активізації роботи з міжнародними партнерами, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція партії "Голос").

"Як тимчасове рішення, а особливо - як елемент активізації роботи з Міжнародним валютним фондом і нашими міжнародними партнерами, його доцільно підтримувати, але необхідно системне рішення", - зазначив Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

При цьому він наголосив, що запропонований Кабміном законопроект дає можливість НАБУ працювати без проблем і не ставить під сумнів легітимність чинного керівництва.

"Водночас Верховна Рада, яка стає суб'єктом, який може звільнити керівника НАБУ виключно на підставі закону, максимально зацікавлена в тому, щоб ухвалити повноцінний законопроект, який би і відповів на докори Конституційного Суду щодо ролі президента в створенні НАБУ, і також гарантував підзвітність цієї структури відповідно до закону", - уточнив депутат.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 26 листопада схвалив законопроект, у якому пропонується встановити повноваження Верховної Ради ухвалювати рішення про звільнення директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

27 листопада у ВР був зареєстрований законопроект №4437 про внесення змін до закону "Про Національне антикорупційне бюро України". Ініціаторами цього документа виступили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і група народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА