15:19 28.09.2020

У Житомирі "Свободі" відмовили у реєстрації кандидатів до облради через порушення гендерної квоти - "ОПОРА"

2 хв читати
У Житомирі "Свободі" відмовили у реєстрації кандидатів до облради через порушення гендерної квоти - "ОПОРА"

Житомирська обласна територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації списку кандидатів у депутати Житомирської обласної ради від партії "ВО "Свобода" через гендерну квоту. У політсилі посилаються на технічну помилку і подали до комісії виправлений пакет документів.

У коментарі громадянської мережі "ОПОРА" голова обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін розповів, що в останній день подачі документів до ТВК подали виправлені списки, тому що сталася технічна помилка, і тепер комісія має розглянути новий варіант документів.

"Конференція згідно з гендерною квотою ухвалила всі рішення. Ми подали документи на реєстрацію. (...) У результаті, у нас на третій сторінці додатка в третій п'ятірці зсунулися прізвища, і в одній п'ятірці було четверо молодих людей. Хоча конференція ухвалила все як годиться, з дотриманням гендерної квоти", - розповів Кізін.

За його словами, щойно виявили технічну помилку, одразу подали заяву з проханням не розглядати, а повернути документи. Однак ОВК відмовилася повертати документи і ухвалила рішення про відмову в реєстрації, в останній день подачі документів.

"Ми виправляємо все, як конференція ухвалила, і подаємо, вони нас відмовляються реєструвати, ми піднімаємо ЦВК, і вони нам реєструють цей пакет документів о 23:55. Вчасно ми подали, в останній день подачі, все усунули і подали. І вони зобов'язані його зареєструвати. Вони мають у п’ятиденний термін розглянути та ухвалити щодо нього рішення", - сказав Кізін.

Голова Житомирської обласної територіальної виборчої комісії Євген Лех у коментарі "ОПОРІ" зазначив, що виправлені документи ще розглядатимуть: "У них у перших трьох п'ятірках недотримання гендерної квоти. Виправлений пакет документів ми ще розглядатимемо. Закон говорить, що єдині територіальні виборчі списки не змінюються після представлення".

У частині 9 статті 219 Виборчого кодексу України зазначено, що при формуванні єдиного і територіальних виборчих списків організація партії має забезпечити присутність у кожній п'ятірці (місця з першого до п'ятого, з шостого до десятого і т. д.) кожного виборчого списку чоловіків і жінок ( не менше ніж двох кандидатів кожної статі). У разі формування організацією партії єдиного і територіальних виборчих списків із кількістю кандидатів у депутати, що не є кратною п'яти, до останніх у списку кандидатів (від 1 до 4) застосовується вимога щодо почергового включення кандидатів різної статі до списку.

Відповідно до частини 11 цієї статті Кодексу, форми єдиного і територіального виборчих списків кандидатів у депутати від організації партії затверджуються Центральною виборчою комісією і не можуть бути змінені під час виборчого процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА