12:58 15.09.2020

В Офісі президента наголошують, що не втручаються в ситуацію з нардепом Юрченком, а його членство у фракції "Слуга народу" було одразу призупинено

2 хв читати
В Офісі президента наголошують, що не втручаються в ситуацію з нардепом Юрченком, а його членство у фракції "Слуга народу" було одразу призупинено

В Офісі президента України наголошують, що не втручаються в ситуацію навколо помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція "Слуга народу"), а його членство у фракції було одразу призупинено, що є нормальною цивілізованою практикою.

"Немає ані найменших сумнівів у тому, що треба проводити максимально жорстке розслідування щодо цього випадку. І воно відбувається. Тим паче, що за жодним із кейсів НАБУ та САП за час, що минув після зміни влади в 2019 році, не було і не буде ніякого втручання з боку президента України або працівників Офісу президента України. Ми налаштовані на підтримку незалежності та ефективності антикорупційної інфраструктури держави і можемо лише висловлювати сподівання на повноту і законність розслідувань, справедливість вироків у розумні терміни", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Він зазначив, що також була негайна реакція і партії, і фракції "Слуга народу", і самого депутата Юрченка. "Призупинити членство до проведення остаточного розслідування. Наразі це оформляється документально. Винен? Позбавлення усього, голосування за "вихід із парламенту" й остаточна судова крапка. Нормальна ж практика. Утім, навіщо нам процедури і коректність? Досить просто прив'язати прізвище президента, спотворити поточну інформацію і все... Чергове "звинувачення" готове", - зазначив Подоляк.

Радник керівника ОП також звернув увагу, що, згідно з чинним законодавством, відомості, які можуть свідчити про скоєння кримінального злочину народним депутатом, дійсно вносить до ЄРДР генеральний прокурор, проте чинне законодавство не вказує, що генпрокурор може це зробити, отримавши "злив" інформації в якомусь Telegram-каналі, або за вказівкою Офісу президента чи будь-якого іншого державного органу, політичної партії або групи активістів.

"Це виключно процедурне питання, дуже конкретно прописане. Усе решта - це банальний шантаж і банальна гра в слова", - наголосив він.

Подоляк вважає, що кейс щодо депутата Юрченка та його помічника дуже показовий, і треба було витримати невелику паузу, щоб на власні очі побачити, як "примітивно в Україні, як і раніше, працює "теорія брехні".

"Отже, депутат і його оточення потрапили в розробку НАБУ. Чудово. Оперативка дала змогу встановити щось корупційне і неохайне... А далі? Далі замість того, щоб процесуально оформити все, виникло брехливе медійне поле - "Венедіктовій не дає щось робити Офіс президента". Приголомшливо. Адже класичне - "на городі бузина, а в Києві дядько", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА