17:55 09.09.2020

Кабмін очікує відновлення консультацій на найвищому рівні з Німеччиною та візиту Макрона в Україну - план пріоритетних дій на 2020 рік

2 хв читати
Кабмін очікує відновлення консультацій на найвищому рівні з Німеччиною та візиту Макрона в Україну - план пріоритетних дій на 2020 рік

Кабінет Міністрів України очікує відновлення формату консультацій високого рівня з Німеччиною та проведення реформ в Україні за технічної підтримки Німеччини протягом року. Про це йдеться в плані пріоритетних дій уряду на 2020 рік.

Як зазначено в документі, очікується проведення консультацій щодо співробітництва для розвитку у вересні 2020 року і виділення додаткового обсягу фінансування Німеччиною. Крім того, Кабмін сподівається на посилення співпраці з Німеччиною у рамках діяльності в Україні радників німецького уряду з питань реформ, зокрема з питань децентралізації та приватизації, а також за результатами візитів державних секретарів федеральних міністерств уряду Німеччини в Україну.

Зазначено, що уряд сподівається на спрямування частини незв'язаного фінансового кредиту Німеччини обсягом EUR150 млн на боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Також у плані пріоритетних дій уряду наголошується на необхідності забезпечення діалогу високого рівня c Францією з метою політичної, військової, економічної, фінансової підтримки України, а також підтримки в безпекових питаннях. У документі повідомляється про намір організувати візит президента Франції Еммануеля Макрона в Україну протягом року й активізувати двосторонні механізми економічного співробітництва шляхом проведення VIII засідання змішаної українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Крім того, Кабмін вказав на необхідність протягом року підписати угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство між Україною та Великою Британією.

У грудні очікується підписання угоди між Україною та Словаччиною про відновлення регулярного авіасполучення Міжнародного аеропорту "Ужгород".

Протягом року очікується завершення договірно-правового оформлення стику державних кордонів України, Польщі та Білорусі.

Також у плані пріоритетних дій уряду наголошується на необхідності протягом року провести 8-ме засідання Спільної групи стратегічного планування з Туреччиною, відновити переговорний процес про укладення договору про вільну торгівлю з Туреччиною, реалізувати домовленості про спорудження в Україні житла для внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих РФ територій АР Крим і м. Севастополя.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив план пріоритетних дій уряду на 2020 рік. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА