16:05 07.09.2020

Меркель поки що не обговорювала з Путіним ситуацію з Навальним - кабмін ФРН

2 хв читати
Меркель поки що не обговорювала з Путіним ситуацію з Навальним - кабмін ФРН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель поки що не обговорювала з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію з російським опозиціонером Олексієм Навальним, заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

"Канцлер поки що не обговорювала з президентом Путіним цю ситуацію", - сказав Зайберт журналістам у Берліні в понеділок.

Він відмовився повідомити про плани лідерів обох країн щодо цього.

"Я поінформую вас", - сказав Зайберт, зазначивши, що уряд ФРН повідомляє про деталі телефонних розмов лідерів лише після того, як бесіда відбудеться.

Він також заявив, що оприлюднення державними ЗМІ Білорусі запису розмови про російського опозиціонера Олексія Навального не змінює думки уряду ФРН.

"Ми вже минулого тижня сказали, що твердження пана Лукашенка не є правдивими (...) Транскрипт не змінив нашої думки", - сказав Зайберт.

Навальний відчув нездужання 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. З 22 серпня за рішенням родини він проходить лікування у клініці Charite в Берліні. Російська влада заявляла, що робити остаточні висновки про причини коми Навального передчасно.

У середу, 2 вересня, влада ФРН із посиланням на лабораторію бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлено сліди отрути з групи "Новачок", про який вперше стало відомо після отруєння у Великій Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року. Відповідальність за замах на Скрипаля британська влада поклала на Росію. У Москві заперечують ці звинувачення.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала російський уряд дати пояснення щодо ситуації з Навальним. На її думку, опозиціонер став жертвою злочину, а отруту групи "Новачок" у його організмі визначено точно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА