20:09 19.08.2020

ЄС вже працює над санкціями щодо Мінська

2 хв читати
ЄС вже працює над санкціями щодо Мінська

Чиновники Європейського союзу вже приступили до роботи над обмежувальними заходами щодо білоруської влади відповідно до схваленої європейськими лідерами в ході відеоконференції домовленості про розширення списку санкцій з Білорусі, повідомила "Інтерфаксу" офіційний представник ЄС із закордонних справ Набила Масралі.

"Сьогодні керівники країн ЄС підтвердили свою згоду з міністрами закордонних справ держав-членів союзу в тому, що ЄС повинен ввести санкції щодо осіб, винних у насильстві, репресіях проти мирних маніфестантів і фальсифікації результатів виборів у Білорусі. Робота зі складання додаткового списку в рамках існуючих санкцій ЄС щодо Білорусі вже почалася", - сказала прес-секретар у середу в Брюсселі.

"Хоча ми не можемо сказати, коли ці додаткові списки будуть затверджені, ясно, що ми посилаємо сигнал білоруській владі що те, що сталося, неприйнятно, і ЄС не має наміру ставитися до цього з терпимістю", - продовжила співрозмовниця агентства.

За її словами, Євросоюз "паралельно продовжує закликати білоруську владу знайти вихід з кризи через припинення насильства, деескалацію і інклюзивний національний діалог".

"Ми готові зробити свій внесок у зусилля з мирного припинення кризи. ЄС повністю підтримує пропозиції ОБСЄ про діалог в Білорусі і готовий посприяти в їх просуванні", - додала представник Євросоюзу.

У середу відбулася позачергова відеоконференція глав держав і урядів країн ЄС, на якій європейські лідери висловили солідарність з народом Білорусі "в його прагненні реалізувати свої основні демократичні права" і заявили про невизнання результатів президентських виборів 9 серпня, які вони вважають сфальсифікованими. Вони також засудили "непропорційне і неприйнятне насильство з боку державних властей проти мирних демонстрантів".

"ЄС незабаром введе санкції проти значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії і фальсифікацію результатів виборів", - оголосили керівники держав-членів Євросоюзу в заключному документі за підсумком відеонаради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА